Redactia.ro
Home » Știri » Decizie de ultim moment: Fostul ministru al Finanţelor, condamnat la 7 ani de închisoare. Boureanu scapă cu prescripția

Decizie de ultim moment: Fostul ministru al Finanţelor, condamnat la 7 ani de închisoare. Boureanu scapă cu prescripția

Decizie de ultim moment: Fostul ministru al Finanţelor, condamnat la 7 ani de închisoare. Boureanu scapă cu prescripția

Decizie de ultim moment: Fostul ministru al Finanţelor, condamnat la 7 ani de închisoare. Boureanu scapă cu prescripția. Iată detaliile!

Fostul ministru al Finanţelor, condamnat la 7 ani de închisoare

Sebastian Vlădescu, fostul ministru al Finanţelor, s-a preda poliției. Acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani de închisoare.

Sentința fostului ministru a fost pronunțată în dosarul de corupție referitor la plata lucrărilor de construcție a tronsonului de cale ferată Bucureşti – Constanţa.

În acest caz, Sebastian Vlădescu a fost acuzat că a primit o mită în valoare de peste 2 milioane de euro. Inițial, fostul ministru fusese condamnat la opt ani și șase luni de închisoare. Potrivit Știrile Pro TV, Vlădescu s-a prezentat deja la Secția 6 de poliție din Capitală și va fi transferat la penitenciarul Rahova pentru executarea pedepsei:

„Admite apelurile declarate de inculpaţii Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin şi Boureanu Cristian Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 127 din data de 24 martie 2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2987/1/2019 (…) aplică inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca acesta să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare”, este sentinţa definitivă pronunţată, vineri, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, acestuia i se confiscă sume însemnate de bani:

„În baza art. 289 alin. (3) din Codul penal, dispune confiscarea speciala a sumelor de 3.990.248,6 lei și 65.000 euro de la inculpatul Vladescu Sebastian Teodor Gheorghe. În baza art. 291 alin. (2) din Codul penal, dispune confiscarea speciala a sumei de 2.177.000 euro de la același inculpat”.

Cristian Boureanu a scăpat de închisoare. Faptele săvârșite, prescrise

Cristian Boureanu a scăpat spre fericirea lui de închisoare, deoarece faptele pe care le-a săvârșit au fost prescrise. Inițial, Boureanu a fost judecat pentru trafic de influență, dar și pentru acuzația că ar fi primit ilegal peste 2 milioane de euro.

Acesta trebuia să petreacă 4 ani și 3 luni în închisoare, deoarece judecătorii au decis să unească pedeapsa de 3 ani și jumătate din acest dosar cu cea anterioară de 1 an și 9 luni, primită în 2019 în urma scandalului în care a agresat agenții de la Brigada Rutieră.

Totodată, în cazul acestuia s-ar fi impus și confiscarea sumei de peste 2 milioane de euro în cazul lui Boureanu:

„În baza art. 396 alin. (1) rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) din Codul de procedura penala, dispune încetarea procesului penal pentru infractiunea de trafic de influenta, prev. de art. 291 din Codul penal rap. la art. 6 și art. 7 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, savarsita de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, ca urmare a împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale, conform art. 154 lit. c) din Codul penal. Înlătură dispozițiile art. 97 din Codul penal privind anularea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei de 1 an și 9 luni inchisoare, aplicata inculpatului Boureanu Cristian Alexandru prin sentinta penală nr. 388 din 20 iunie 2018, pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 Bucuresti in dosarul nr. 24005/299/2017, definitiva prin decizia penala nr. 641 din 9 mai 2019 a Curții de Apel Bucuresti – Secția a II-a penala. Înlătură dispozitiile art. 45 alin. (2), (4) si (5) din Codul penal.”, se arată în decizia finală a judecătorilor, relatează sursa citată. 

Sursa foto: clujust.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: