Redactia.ro
Home » Știri » Decizie de ultimă oră! Românii se vor desfăta de Paște pe banii statului. Cât se alocă pentru fiecare persoană

Decizie de ultimă oră! Românii se vor desfăta de Paște pe banii statului. Cât se alocă pentru fiecare persoană

Decizie de ultimă oră! Românii primesc bani de la stat pentru masa de Paşte. Despre ce sumă este vorba

Decizie de ultimă oră! Românii se vor desfăta de Paște pe banii statului. Iată cât se alocă pentru fiecare persoană!

Românii se vor desfăta de Paște pe banii statului

Românii care fac parte din programul „Sprijin pentru România” vor primi plata aferentă lunii aprilie în avans, cu puțin timp înainte de Paște, conform afirmațiilor făcute de către Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Această plată va fi făcută în Săptămâna Mare.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşte.

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a precizat Marcel Boloș, potrivit RTV.

Pachete de alimente pentru români

În timpul unei vizite de lucru la depozitul Oltina din orașul Urlați, un oficial guvernamental a afirmat că valoarea produselor din pachetele de alimente este de 390 de lei. Aici sunt stocate mai mult de 400.000 de pachete de alimente destinate beneficiarilor programului.

De asemenea, ministrul a menționat că beneficiarii vor primi și pachetele de ajutoare oferite de Uniunea Europeană, însă nu toți cei peste 1,2 milioane de beneficiari vor primi alimente de Paște.

„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente.

Îi felicit pe toți cei implicați în acest program, care este un real succes. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a completat Marcel Boloș.

Ce alimente conțin pachetele

Pachetele cu alimente care sunt distribuite către românii aflați în pragul sărăciei conțin o serie de produse alimentare, printre care cinci pungi de făină albă de grâu de câte un kilogram, patru pungi de mălai, paste făinoase, patru litri de ulei, zahăr, orez, conserve din carne de vită și porc, gemuri și conserve din pate de ficat. Costul de achiziție al acestor pachete este de 390 de lei.

În plus, Guvernul oferă și un voucher Sprijin pentru România în valoare de 640 de lei, astfel încât românii să poată beneficia de o sumă suplimentară de bani. Această sumă se cumulează cu costul pachetului de alimente și reprezintă un ajutor binevenit pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români.

Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene, 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a precizat Boloș pe pagina personală de Facebook.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: