Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile controversate ale lui ÎPS Teodosie. Fumătorii și cei ce trăiesc în concubinaj nu au voie să se împărtășească

Declarațiile controversate ale lui ÎPS Teodosie. Fumătorii și cei ce trăiesc în concubinaj nu au voie să se împărtășească

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, gest neașteptat pentru toți credincioșii ortodocși din România: „Nu vreau să vă spun altceva decât adevărul, decât mesajele de la Dumneze”

Într-o nouă apariție publică, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, continuă să suscite controverse prin pozițiile sale cu privire la împărtășirea credincioșilor. De data aceasta, acesta aduce în discuție subiecte sensibile, precum fumatul și concubinajul, atrăgând atenția asupra modului în care acești factori pot influența primirea sfintei taine a împărtășirii.

Fumatul și primirea sfintei împărtășanii

În urmă cu doar trei săptămâni, ÎPS Teodosie a stârnit critici și dezbateri în societatea românească afirmând că fumătorii și femeile aflate la menstruație ar trebui să se abțină de la a lua agheasmă de Bobotează. Acest punct de vedere a generat reacții contradictorii, însă acum, arhiepiscopul Tomisului își reafirmă convingerea că fumătorii nu ar trebui să fie împărtășiți de preoți.

“Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat? Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat.”, a spus ÎPS Teodosie.

Concubinajul și sfânta împărtășanie

În locul controversatei afirmații despre menstruație, ÎPS Teodosie pune acum sub semnul întrebării primirea sfintei împărtășanii de către persoanele care trăiesc în concubinaj. Acesta argumentează că astfel de persoane ar trebui să se abțină de la primirea acestei taine și susține că preoții care le împărtășesc pe acestea acționează iresponsabil.

“Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi”, a adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

Criticile și reacțiile la declarațiile controversate

Nu este pentru prima dată când declarațiile lui ÎPS Teodosie au generat polemici și critici. Precedentele sale afirmații, precum cele legate de fumători și menstruație, au stârnit reacții tăioase din partea unor oficialități religioase, cum ar fi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

“Cei care, afectați grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creștinismul, creștinopatie, primesc un nesperat și consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranței lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică și pe ambii cât mai departe de aghiasma mare și mică.

Ca și cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos și al nostru, ca și cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăția sau aghiasma cu Sfânta Împărtășanie”, a declarat în trecut Bănescu, referindu-se la Teodosie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: