Redactia.ro
Home » Știri » Declarațiile șocante ale lui Cristian, prietenul inspectorului DSP Gorj care a murit! ”Ştii cum striga la mine în Urgenţă? Cristi, dă-mi oxigen…”

Declarațiile șocante ale lui Cristian, prietenul inspectorului DSP Gorj care a murit! ”Ştii cum striga la mine în Urgenţă? Cristi, dă-mi oxigen…”

Cristian, prietenul inspectorului DSP Gorj care a murit! ”Ştii cum striga la mine în Urgenţă? Cristi, dă-mi oxigen...”

Se fac anchete de proporții în Gorj, după ce șeful Sanepid a murit la scurt timp după ce ambulanţa care îl transporta a rămas fără oxigen.

Cristian, prietenul inspectorului DSP Gorj care a murit

Potrivit informațiilor, o siguranţă arsă a deconectat ventilatorul. Bărbatul a fost ventilat manual până la cel mai apropiat spital, unde a şi murit. Vineri, el ar fi refuzat să fie dus cu elicopterul SMURD în Capitală. Sâmbătă, când starea i s-a agravat, transferul a devenit imposibil.

Cristian a făcut parte din echipajul care a preluat pacientul spre Bucureşti. Misiunea a fost cu atât mai dificilă, cu cât acesta îi era prieten de 20 de ani. La jumătatea drumului, o defecţiune la sistemul electric al ambulanţei a oprit ventilatorul la care era conectat bărbatul.

În momentul în care siguranţa de la tabloul electric al autospecialei a cedat, ventilatorul nu a mai funcţionat. Echipajul a sesizat că a scăzut saturaţia de oxigen şi a început să-l ventileze manual pe pacient. Au făcut asta timp de cinci minute, până au ajuns la cea mai apropiată unitate medicală – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vâlcea.

”La noi, se desaturase la 70-80, scăzuse saturaţia pe ventilaţia cu balon şi oxigen. L-am racordat la ventilatorul din Urgenţe. Şi-a revenit, după care starea lui a început să se agraveze. Ştii cum striga la mine în Urgenţă? Cristi, dă-mi oxigen…”, a declarat Cristian Popescu, asistent medical, potrivit observatornews.ro.

Bărbatul era în stare gravă şi nu putea fi transferat la alt spital. La insistenţele familiei, care şi-a asumat acest lucru în scris, a fost efectuat transferul. Cu o zi înainte de tragedie i s-a oferit posibilitatea să fie transportat cu elicopterul SMURD la Institutul Matei Balş, unde găsiseră un loc liber, dar Adrian ar fi refuzat.

”Starea pacientului era foarte gravă, iar în momentul transferului, aparţinătorii şi-au asumat răspunderea eventualelor complicaţii care pot apărea pe timpul transportului”, a declarat Constantin Mitroi, directorul SJA Gorj.

Mai multe anchete sunt în desfășurare acum

Mai multe anchete sunt în desfășurare după tragedie. Ultima dată, ventilatoarele din ambulanţe au fost verificate la începutul acestei luni şi nu au fost constatate probleme.

”I-am rugat să investigheze istoricul maşinii, istoricul de service al maşinii, să vedem dacă această maşină a mai avut probleme vizavi de această instalaţie de ventilaţie sau dacă a fost, pur şi simplu, o problemă mecanică”, susține Corneliu Răducan Morega, prefect Gorj.

În cadrul Serviciului de Ambulanţă Gorj au fost deschise mai multe anchete.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: