Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Descoperire uimitoare din elicopter. Ce au găsit soldații zburând deasupra junglei după 30 de ani, a lăsat lumea fără cuvinte

Descoperire uimitoare din elicopter. Ce au găsit soldații zburând deasupra junglei după 30 de ani, a lăsat lumea fără cuvinte

Elicopter prăbușit la Săpânța, județul Maramureș. Pilotul a fost găsit decedat

Papua Noua Guinee, un loc fascinant cu diverse insule și ecosisteme, găzduiește numeroase specii rare de animale și plante. Datorită zonelor neexplorate, acest loc păstrează multe secrete care încă așteaptă să fie descoperite. Un astfel de secret a ieșit la iveală în anul 1972, când soldații australieni au făcut o descoperire remarcabilă în timpul unui zbor deasupra junglei.

Descoperirea avionului „Fantoma din mlaștină”

În 1972, un grup de elicoptere australiene care survola jungla din Papua Noua Guinee a zărit ceva neobișnuit. Ceea ce părea inițial doar o formațiune de teren s-a dovedit a fi un avion de război din cel de-al Doilea Război Mondial. Aeronava stătuse acolo timp de 30 de ani, nedescoperită și neatinsă de vreme. Imaginile descoperirii au început să circule rapid în presă, iar avionul a devenit cunoscut sub numele de „Fantoma din mlaștină”.

Acest avion a rămas un mister pentru istorici și pasionați de aviație timp de mai multe decenii. Deși s-au făcut încercări de a ajunge la locul accidentului, condițiile dificile și inaccesibile ale junglei au făcut imposibil acest lucru pentru mult timp. Istoricii și cercetătorii au fost nevoiți să aștepte până când tehnologia și resursele necesare pentru o misiune de salvare au fost disponibile.

Operațiunea de salvare din 2006

După aproape trei decenii de la descoperirea inițială, în anul 2006, o echipă de experți a reușit în sfârșit să ajungă la avion și să finalizeze operațiunea de salvare. Condițiile speciale ale mediului în care aterizase avionul au contribuit la conservarea sa într-o stare perfectă. Factorii de mediu, cum ar fi mlaștina și umiditatea constantă, au acționat ca un conservant natural, protejând avionul de degradarea severă.

Această operațiune de salvare a fost un succes remarcabil, iar „Fantoma din mlaștină” a fost transportată cu grijă înapoi în Statele Unite. Acest avion reprezintă acum o piesă impresionantă a istoriei aviației internaționale și un memento al evenimentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Importanța descoperirii

Descoperirea și recuperarea „Fantomei din mlaștină” au avut un impact semnificativ asupra comunității istorice și aviatice. Acest avion nu este doar o relicvă a trecutului, ci și o sursă valoroasă de informații despre tehnologia și tacticile utilizate în timpul războiului. Pentru istorici, această descoperire oferă o oportunitate unică de a studia un artefact bine conservat din acea perioadă.

În plus, această descoperire subliniază importanța explorării și documentării locurilor neatinse ale lumii. Papua Noua Guinee, cu vasta sa junglă și ecosistemele diverse, continuă să fie un loc de interes major pentru cercetători și exploratori. Fiecare descoperire de acest fel adaugă noi straturi de înțelegere a istoriei și geografie acestui loc fascinant.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini