Redactia.ro
Home » Știri » Descoperire uluitoare în Elveția! O armă misterioasă, veche de 3.000 de ani, confecționată din metal extraterestru dă bătăi de cap arheologilor

Descoperire uluitoare în Elveția! O armă misterioasă, veche de 3.000 de ani, confecționată din metal extraterestru dă bătăi de cap arheologilor

GALERIE FOTO (2) Descoperire uluitoare în Elveția! O armă misterioasă, veche de 3.000 de ani, confecționată din metal extraterestru dă bătăi de cap arheologilor

Descoperire uluitoare în Elveția! O armă misterioasă, veche de 3.000 de ani, confecționată din metal extraterestru dă bătăi de cap arheologilor. Iată detaliile!

Descoperire uluitoare în Elveția

O descoperire arheologică fascinantă și misterioasă a fost făcută în Elveția, într-un mic sat numit Mörigen. Arheologii au găsit o armă veche de aproximativ 3.000 de ani, un vârf de săgeată din Epoca Bronzului, care a stârnit interesul comunității științifice prin componența sa excepțională.

Muzeul de Istorie Naturală din Berna, Elveția, a publicat recent un studiu în Journal of Archaeological Science, dezvăluind că această armă antică, cu o lungime de doar 39,3 milimetri și o greutate de 2,904 grame, a fost confecționată dintr-un metal neobișnuit, care pare să nu provină de pe Pământ.

În timpul cercetărilor, arheologii au descoperit că, în perioada Epocii Bronzului, oamenii aveau la dispoziție materiale naturale pentru a produce obiecte din metal, inclusiv fragmente de meteoriți care au căzut pe suprafața Pământului.

Armamentul din Elveția a atras atenția datorită compoziției sale remarcabile, fiind alcătuit din fier meteoric – o combinație de fier și nichel – și dintr-un izotop radioactiv de aluminiu-26, care se găsește doar în spațiul cosmic.

Arma misterioasă, veche de 3.000 de ani, confecționată din metal extraterestru dă bătăi de cap arheologilor

Descoperirea cea mai uluitoare a arheologilor a fost că meteoritul care a oferit materia primă pentru această armă a călătorit pe distanțe lungi, provenind dintr-o țară aflată la câteva mii de kilometri distanță de Elveția, cum ar fi Cehia, Spania sau Estonia.

Conform cercetătorilor, Estonia pare să fie locul de origine cel mai probabil, având în vedere că un meteorit s-a prăbușit acolo în jurul anului 1.500 î.e.n. Această cădere a asteroidului a dispersat numeroase fragmente, inclusiv bucăți mici de fier, care au fost ulterior modelate și transformate în vârfuri de săgeată.

Descoperirea arheologică a declanșat un apel către muzeele din Europa, pentru a verifica și valida posibilitatea deținerii altor arme din Epoca Bronzului confecționate din același metal extraterestru. Acest demers ar putea ajuta la înțelegerea mai profundă a călătoriei acestor materiale din spațiul cosmic către Pământ, potrivit dailymail.co.uk.

Sursa foto: dailymail.co.uk.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: