Redactia.ro
Home » Știri » Deși aveau declarație pe propria răspundere, doi soți din Aiud au primit amenda 4.000 de lei. Motivul? Nu ar fi precizat ora deplasării

Deși aveau declarație pe propria răspundere, doi soți din Aiud au primit amenda 4.000 de lei. Motivul? Nu ar fi precizat ora deplasării

GALERIE FOTO (2) declarație pe propria răspundere

Două persoane, soț și soție, au fost amendați în Aiud, Județul Alba, cu 4.000 de lei. Cei doi aveau declarație pe propria răspundere pentru părăsirea domiciliului, dar au comis o greșeală care le-a adus amendă de câte 2.000 de lei fiecare.

Revoltați, cei doi soți din Aiud au făcut o postare pe Facebook, unde spun că amenda este nejustificată. Ei au făcut publică hârtia primită de la poliție.

„Am primit amendă de la Poliția Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost niciun om pe drum.

Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei. Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persooane peste 65 ani. Ps. Soțului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, scrie în postarea amendaților.

4.000 de lei amendă, deși aveau declarație pe propria răspundere

Deși au completat declarația pe propria răspundere pentru părăsirea domiciliului, cei doi nu au trecut și ora deplasării în oraș. Polițiștii au declarat că familia a umblat prin tot orașul pentru cumpărături de bază, în timp ce în mașină avea un singur pachet de sticksuri.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminița Prodan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că cei doi au fost văzuți de forțele de ordine în mai multe zone ale oraşului și au fost amendați cu câte 2000 de lei fiecare pentru încălcarea ordonanței militare.

Pe declaraţie, cei doi au trecut locaţii generale, care acopereau aproape tot orașul Aiud, iar scopul lor era să facă cumpărături. Astfel, polițiștii au descoperit că, de fapt, familia respectivă voia să umble liberă în tot orașul. Însă nu pentru a cumpăra bunuri de strictă necesitate, din moment ce achiziționaseră doar un pachet de sticksuri.

Purtătorul de cuvânt susține că cuplul respectiv putea să cumpere bunurile de la vreun magazin de lângă locuinţă

„Cei doi au fost observați în mai multe zone ale orașului, iar pe declarația pe proprie răspundere erau precizate locații generale (centru, Micro, piața) pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor și animalelor.

În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumpărate și de la magazinul din apropierea locuinței lor.

Rugăm cetățenii să înțeleagă faptul că, pentru sănătatea lor, este important să iasă din casă cât mai rar și doar dacă au motive întemeiate”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Se pare că aceasta e o practică obișnuită. Sub pretextul cumpărăturilor de strictă necesitate, românii merg la piață și în supermarketuri. De multe ori, acolo își dau întâlnire cu prietenii sau familia pentru a petrece timp împreună. Autoritățile au specificat clar că la cumpărături este recomandat să mergi neînsoțit, cât mai aproape de casă, cu lista făcută, pentru ca totul să se desfășoare cât mai rapid.

Poțițiștii verifică atent declarațiile pe propria răspundere, pentru a se asigura că se respectă scopul menționat în acestea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini