Redactia.ro
Home » Știri » Detaliul inedit descoperit la deshumarea Elenei Ceaușescu

Detaliul inedit descoperit la deshumarea Elenei Ceaușescu

deshumarea Elenei Ceaușescu

Elena și Nicolae Ceaușescu au fost îngropați în cimitirul Ghencea, în decembrie 1989. La 21 de ani de la acel moment, fiul lor, Valentin, a cerut deshumarea trupurilor. Un detaliu inedit a fost descoperit la deshumarea Elenei Ceaușescu. Despre ce era vorba?

Fiul lor a cerut deshumarea trupurilor

Valentin Ceaușescu, dar și Mircea Oprean, fostul soț al Zoiei Ceaușescu, au cerut ca soții Ceaușescu să fie deshumați la mai bine de două decenii de la moartea lor. Odată cu deshumarea, a ieșit la iveală un detaliu inedit despre soția dictatorului.

Detaliul inedit descoperit la deshumarea Elenei Ceaușescu

Fiul Ceaușeștilor și-a dorit recoltarea probelor ADN pentru a se convinge că părinții lui au fost cei îngropați acolo. Însă, în cazul Elenei Ceaușescu, testul nici nu era necesar. Analizându-i fișa dentară, s-a putut observa ca în partea de spate a danturii, lucrată în aur, erau gravate inițialele E.C.

Singurele imagini de la deshumarea Elenei și-a lui Nicolae Ceaușescu

Imagini de la deshumarea celor doi au ajuns și-n presă. În fotografiile respective, se poate observa cum paltonul purtat de dictator a rezistat în timp, dar și celebra căciulă de astrahan. Ba chiar și podoaba lui capilară.

Citește și Cum arată nepoata lui Nicolae Ceaușescu? Alexandra a studiat Design Interior

Loading...