Un fost ospătar al unui cunoscut restaurant din Costinești a lucrat ”la negru”, iar mai apoi nu și-a primit banii pentru munca prestată. Ei bine, acesta n-a stat prea mult pe gânduri și i-a alertat pe inspectorii ANPC cu privire la neregulile din localul respectiv. Mâncare veche, expirată, fără etichetă, mizerie de nedescris și multe altele.
Dezastru într-un restaurant din Costinești
Un fost ospătar al unui cunoscut restaurant din Costinești a lucrat ”la negru”, iar mai apoi nu și-a primit banii pentru munca prestată. Acesta a alertat ANPC cu privire la neregulile care aveau loc în restaurantul respectiv. Mâncarea era veche, carnea expirată, fără etichetă de valabilitate și depozitată în saci. Mizeria de nedescris, frișca nu era deloc frișcă și cremă vegetală. Inspectorii ANPC au mers în control, iar ce au văzut acolo, a fost greu de imaginat. De altfel, și amenzile au fost pe măsura mizeriei. Mari!
„Nu am etichetă, nu am absolut nimic. Început de moarte sigură. O să vă arăt câtă marfă este fără etichetă de expirare, da?”, a spus tânărul angajat, care nu a fost plătit și care a anunțat ANPC. Acesta susține că sute de kilograme de carne erau ținute în saci, fără ambalaj original. Carnea miroase îngrozitor.
Protecția Consumatorului și Poliția au constatat dezastrul, iar patronul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru curățeania deficitară, cu 10.000 de lei pentru obstrucționarea controlului și 20.000 de lei pentru practici comerciale înșelătoare – zeama ciorbei stătea în oale zile în şir, carnea fiartă era ţinută separat în frigider, frişca din meniu era în realitate cremă vegetală.
Ce spun angajații
„Vin copii de 16, 17, 18 ani, din ţară, respectiv din zona Moldovei. Care, îţi dai seama, ei nu au mai avut un loc de muncă în viaţa lor, ei nu ştiu cu ce se mănâncă. Le sunt luate buletinele, efectiv, şi le sunt ţinute numai ei ştiu unde, într-o cameră, undeva, ca şi garanţie. Deci copii să lucreze 16 ore pe zi, frate, deci n-ai cum!
N-ai cum, copii, 16 ore pe zi, să nu fie plătiţi, să fie trimişi la gară, să nu-şi ia banii. Acolo ştii cum sunt? Sunt ca o grupare şi în momentul în care venea unul să-şi ceară drepturile, săreau toţi pe el, ştii? Făceau un cerc şi îl înconjurau. Şi nu mai avea ce să zică omul”, a declarat un angajat.
„Au fost persoane, clienţi cazaţi, care au, nu ştiu, au plecat cu toxiinfecţie alimentară, cu probleme. Au cerut banii înapoi şi aşa mai departe”, a mai transmis un angajat.
Sursă – ObservatorNews