Redactia.ro
Home » Știri » Diana, fata ucisă de urs și-a prevestit sfârșitul. Ce a postat pe rețelele sociale cu o săptămâna înainte de tragedie

Diana, fata ucisă de urs și-a prevestit sfârșitul. Ce a postat pe rețelele sociale cu o săptămâna înainte de tragedie

Diana, o tânără de 19 ani, recent absolventă de liceu, și-a găsit sfârșitul în mod tragic pe traseul montan Jepii Mici, fiind atacată și ucisă de un urs. Cu doar o săptămână înainte de această tragedie, Diana a postat pe rețelele sociale un mesaj ce părea premonitoriu, adăugând o notă și mai dureroasă acestei pierderi cumplite.

O postare premonitorie pe rețelele sociale

Cu doar o săptămână înainte de tragicul eveniment, Diana, tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul Jepii Mici, a postat pe rețelele sociale o melodie cu versuri ce păreau să prevestească sfârșitul său. În postarea sa,

Diana a ales o melodie cu versurile: „Oh, când mă uit înapoi acum, vara aceea părea să dureze pentru totdeauna. Și dacă aș avea de ales, da, aș vrea să fiu mereu acolo. Acelea au fost cele mai bune zile din viața mea.” Aceste cuvinte, acum încărcate de un tragism dureros, au atras atenția celor apropiați și nu numai, după aflarea veștii cumplite.

Detalii despre tragedia de pe Jepii Mici

Tragedia s-a petrecut pe traseul montan Jepii Mici, unde Diana se afla împreună cu prietenul său. În timpul drumeției, au fost atacați de un urs. Diana a reușit să sune la 112 pentru a cere ajutor, însă prietenul său a fost martor la momentul când ursul a târât-o în pădure. Salvamontiștii au intervenit rapid, însă rănile fetei erau prea grave pentru a putea fi salvată. Trupul său a fost găsit la baza unei stânci, iar autoritățile au fost nevoite să împuște ursul agresiv pentru a-și proteja echipa de intervenție.

Dispecerul de serviciu le-a dat câteva sfaturi utile, cum să se comporte în prezența ursului. Ei au urmat sfaturile, dar din păcate nu au scăpat de prezența animalului sălbatic. Totul s-a derulat în direct, dispecerul 112 era în telefon și tânărul striga că sunt atacați de urs și că a luat fata. A fost ceva groaznic! Ne-a spus că ursul a prins-o pe fată de un picior și o trage după el și, la un moment dat, nu a mai văzut ce a făcut cu ea. Din potecă, ursul a târât-o și a aruncat-o la 120 de metri în firul văii.„, a declarat Dan Banu, șeful Salvamont Prahova.

Reacții și investigații

Tragedia a stârnit un val de emoții și controverse. Poliția Prahova a deschis două dosare penale: unul pentru ucidere din culpă și celălalt pentru braconaj cinegetic, urmare a împușcării ursului. În plus, tragedia a readus în discuție problema gestionării populației de urși în România. În timp ce asociațiile de vânători susțin necesitatea reducerii numărului de urși pentru a preveni astfel de incidente, ONG-urile de mediu militează pentru protejarea acestor animale.

Diana, care abia absolvise liceul în luna iunie, era o tânără plină de viață și de vise. Mesajul postat pe rețelele sociale, care acum pare să fi fost premonitoriu, a fost interpretat de mulți ca o dovadă a destinului tragic ce urma să se împlinească. Această tragedie a scos la iveală fragilitatea vieții și necesitatea de a găsi un echilibru între protejarea animalelor sălbatice și siguranța oamenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: