Diana Șoșoacă, liderul partidului SOS (Uniunea Salvați România), a atras din nou atenția opiniei publice printr-o serie de acuzații grave și intense, care au implicat numele lui George Simion, președintele AUR. Într-un live pe Instagram, joi, 28 noiembrie, Șoșoacă l-a acuzat pe Simion de trădare, plângându-se că acesta ar fi făcut o înțelegere cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a obține funcția de prim-ministru în cazul în care Ciolacu va ajunge președinte. Acest mesaj plin de emoție și critică nu a fost doar o acuză politică, ci și un atac personal la adresa celui care, până mai recent, era considerat un aliat politic important.
Acuzațiile lui Diana Șoșoacă: trădare și o alianță cu PSD
Diana Șoșoacă a făcut declarațiile în cadrul unui live pe Instagram, acuzându-l pe George Simion de trădare și subminarea mișcării suveraniste. „Simioane, de ce ne-ai trădat? De ce ai făcut înțelegere cu Ciolacu? De ce ai trădat suveraniștii?”, a spus Șoșoacă cu lacrimi în ochi, lansând acuzații dure și necruțătoare la adresa președintelui AUR.
În continuare, Șoșoacă a explicat că ar fi aflat că Marcel Ciolacu i-ar fi promis lui Simion funcția de prim-ministru, în schimbul unei alianțe politice care ar asigura susținerea AUR în cazul în care PSD ar câștiga alegerile prezidențiale. „Tu ai aranjat cu Ciolacu, tu ai hotărât, Ciolacu ți-a promis că vei fi prim-ministru? Un prost ca tine prim-ministru? Un fătălău!”, a continuat Șoșoacă, folosind un limbaj dur pentru a-l denigra pe Simion.
Această acuzație vine pe fondul unei perioade tensionate din politica românească, în care mai multe partide și lideri politici sunt implicați în negocieri și alianțe care par să se schimbe de la o zi la alta. Pentru Șoșoacă, alianțele cu PSD și în special cu Ciolacu sunt inacceptabile și o trădare a principiilor pentru care susținătorii săi au votat.
Diana Șoșoacă susține candidatul Călin Georgescu și își impune condițiile
Pe lângă atacul la adresa lui George Simion, Diana Șoșoacă a menționat și că îl susține pe candidatul independent Călin Georgescu, chiar dacă, în trecut, făcuse mai multe acuzații la adresa acestuia. Schimbarea de opinie a Șoșoacă poate părea surprinzătoare, însă liderul SOS a explicat că preferă să susțină un candidat „fără legături cu sistemul” și „anti-globalist”, în locul celor care ar face compromisuri cu partidele mari, precum PSD sau PNL.
Totodată, Diana Șoșoacă a afirmat că susținerea sa pentru viitorul președinte va depinde de un singur factor: „dacă mă va numi prim-ministru al României”. Așadar, Şoșoacă a lansat o provocare clară, cerându-i viitorului președinte să accepte o posibilă colaborare politică, sub condiția ca ea să ocupe funcția de prim-ministru. În acest context, Șoșoacă a adăugat că nu va accepta „filme tâmpite” și nici promisiuni goale, insistând pe ideea că președintele ar trebui să apere interesul poporului, „cu prețul vieții lui”.
Această cerință radicală a fost urmată de un mesaj emoționant: „Vrei să fii președinte? Te susțin și eu, și partidul SOS. Nu mai ieși cu filme tâmpite în care te rogi să nu-ți amenințe copiii și că de ce te înjură. M-au omorât, nu mai am familie, nu mai am nimic, nu mai am sănătate, nu mai am viață”, a spus Șoșoacă, adăugând că „președintele își apără poporul cu prețul vieții lui”.
Această abordare pasională a Șoșoacă, care cere atât respectul față de popor, cât și o poziție de putere în noul guvern, subliniază cât de mult contează pentru ea imaginea unui președinte curajos, care să lupte pentru binele națiunii, fără să se supună presiunilor politice externe sau interne.
Diana Șoșoacă, un politician controversat
De-a lungul carierei sale politice, Diana Șoșoacă a fost cunoscută pentru stilul său combativ și pentru retorica sa adesea provocatoare. Fost senator, aceasta a devenit o figură emblematică a mișcărilor suveraniste și ale opoziției față de globalism, Uniunea Europeană și politicile tradiționale ale partidelor mari. În ciuda criticilor aduse de o parte a opiniei publice, care o consideră o politiciană radicală, Șoșoacă continuă să aibă o bază solidă de susținători care apreciază discursul ei vehement împotriva establishment-ului politic și economic din România.
Revenind la atacul său recent la adresa lui George Simion și al AUR, este evident că Șoșoacă vrea să își consolideze poziția de lider al opoziției anti-sistem, făcându-se auzită în rândul românilor care doresc schimbări fundamentale în politica țării. Este clar că, pentru Șoșoacă, lupta pentru putere nu se reduce doar la a înfrunta partidele tradiționale, ci și la a denunța ceea ce ea percepe ca fiind „trădări” și alianțe periculoase care amenință suveranitatea României.