Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dieta înainte de Paște. Scapă de kilogramele în plus în doar 7 zille

Dieta înainte de Paște. Scapă de kilogramele în plus în doar 7 zille

GALERIE FOTO (2) Dieta înainte de Paște. Scapă de kilogramele în plus în doar 7 zille

Dacă vrei să slăbești până la 5 kilograme înainte de Paște, poți apela la aceasta dietă. Dieta durează doar o săptămână. Iată ce trebuie să mănânci ca să îti recapeți formele pentru sărbători.

Dieta se bazează pe consumarea unei salate foarte simplu de preparat.

Ingrediente:
-6 legături de pătrunjel
-o lingură de grâu
-o roşie
-zeamă de lămâie.

Mod de preparare:
Grâul se pisează și se pune în apă pentru o jumătate de oră. În acest timp se toacă pâtrunjelul mărunt, peste care se adaugă roșia tăiată bucățele. Se adaugă apoi grâul, iar peste tot acest amestec se pune puțină zeamă de lămâie.

Salata se consumă pe tot parcusul zilei, de câte ori apare senzaţia de foame.

Iată ce ai voie să mănânci, pe lângă salata de pătrunjel

Micul dejun – o ceaşcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpşuni sau măr);
Prânz – un piept de pui fiert sau la grătar, după preferene, un măr sau o pară;
Cină – un ou fier, un morcov ras şi un un măr.

Dieta cu pătrunjel se ține timp de o săptămână, timp în care poți slăbi între 4-5 kilograme. Pe tot parcusul dietei se recomandă consumul a 2 litri de apă.

Calitățile pătrunjelului:

Pătrunjelul este o plantă erbacee medicinală, aliment şi condiment, cultivat în majoritatea zonelor de relief în ţara noastră. Acesta provine din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane.

Deseori, pătrunjelul este subapreciat, deşi are importante calităţi nutritive şi paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale şi îl folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mâncăruri.

Conţinutul bogat de vitamina A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital.

Pătrunjelul limitează procesele inflamatorii, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industria şi conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Consumat crud sau sub formă de infuzie, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).

Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.

Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. O legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.

Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt eficiente în toate afecţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii patogeni şi chiar diferite virusuri.

În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.

Pătrunjelul se poate consuma și sub formă de smoothie, în combinație cu alte fructe sau legume.

Rețetă smoothie cu pătrunjel:

Ingrediente pentru o porţie de 2 pahare:

-1-3 mere
-o legătură de frunze de pătrunjel (aprox. 10-15 fire de pătrunjel)
-un pahar cu apă plată

Mod de preparare:

Spălați şi curățați de coajă şi de sâmburi merele, iar apoi le mărunțiți în bucăţi mai mici şi le adăugați în blender. Spălați bine frunzele de pătrunjel, le mărunţiți puţin cu mâna sau cu ajutorul unui cuţit, iar apoi le adăugați în blender peste bucăţile de măr. Adăugați apă în blender – de vreo 2-3 degete … după care porniți blenderul. Mixați compoziţia câteva secunde și este gata.

Citește și: Dieta detoxifiere de primăvară