Redactia.ro
Home » Știri » Directiva UE: Mai multe tipuri de concediu și zile libere pentru angajați

Directiva UE: Mai multe tipuri de concediu și zile libere pentru angajați

Directiva UE: Mai multe tipuri de concediu și zile libere pentru angajați

Tipuri de concediu și zile libere pentru angajați. Directiva europeană anunță că este posibil ca angajații din România să își ia concendii pentru motive familiale și vor putea absenta de la muncă în cazuri de forță majoră.

Directiva UE: Mai multe tipuri de concediu și zile libere pentru angajați

Angajații din România își vor putea lua concedii pentru motive familiale, iar tații vor avea mai multe zile de concediu paternal. Aceste modificări sunt prevăzute în Directiva europeană privind asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea personală. Iar aceste modificări vor trebui transpuse și în legislația din România.

Directiva intrată recent în vigoare, reprezintă echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Iar asigurarea unui program de lucru flexibil reprezintă un beneficiu pentru angajatorii din România , iar majoritatea au început deja sp în includă în pachetul de beneficii oferit la angajare.

Concediu de îngrijitor

Un concept nou propus de Directivă este acela al concediului de îngrijitor. Așadar, angajații care au grijă de o rudă cu probleme de sănătatea garve, vot putea beneficia de un concediu de protecție suplimentară. De asemenea, Directiva a introdus și dreptul de a lipsi de la muncă în cazuri de forță majoră, precum, problemele familiale, boală sau accident, cu înmânarea unor documente justificative.

Deja există companii care oferă anagajaților o zi suplimentară de concediu plătit, pentru situații de urgență. Directiva acordă concediu de partenitate de cel puțin zece zile lucrătoare, ce va fi acord taților în jurul datei nașteri unui copil. Tatăl nou-născutului are dreptul la un concediu paternal plătit de cinci zile lucrătoare.

Termenul de transpunere a Directivei este 2 august 2022, și este recomandat ca anagajatorii români să ia în serios impactul noilor reglementări.

Citeste si:Cătălin Botezatu a făcut anunțul trist: „Nu mai pot”. În ce stare se află, de fapt, designerul

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: