Redactia.ro
Home » Știri » Discuția care i-a uluit și îngrozit pe oligarhii ruși. Putin i-a convocat pe miliardarii ruși la câteva ore de la invazie

Discuția care i-a uluit și îngrozit pe oligarhii ruși. Putin i-a convocat pe miliardarii ruși la câteva ore de la invazie

putin

Apar tot mai multe fisuri în relația dintre Vladimir Putin și oligarhii săi. Au declarat mai mulți oameni de afaceri pentru jurnaliștii de la Washington Post. Sub protecția anonimatului, ei au povestit cum a decurs întâlnirea dintre președintele rus și 37 de oligarhi. Asta, la doar câteva ore de la începerea războiului.

Discuția care i-a uluit și îngrozit pe oligarhii ruși

Când 37 de oligarhi din Rusia au fost chemați la Kremlin pentru întâlnirea cu Putin, mulți dintre ei au fost deprimați și șocați. Întâlnirea avea loc pe 24 februarie, la doar câtva ore de la începerea răzoiului.

„Toată lumea era într-o dispoziție îngrozitoare. Toată lumea stătea acolo prăbușită, zdrobită”, a spus un participant.

„Nu i-am văzut niciodată atât de uluiți. Unii dintre ei nici nu puteau vorbi”, a povestit un alt participant.

Înainte ca Putin să intre în sală, aceștia au așteptat timp de mai bine de două ore. De altfel, a fost timp suficient pentru a discuta între ei. „Unii dintre ei au spus: <Am pierdut totul>”, a spus unul dintre participanți.

Când a sosit președintele, nimeni nu a îndrăznit să scoată vreun sunet de protest. Împietriți, ei au ascultat cum Putin i-a asigurat că Rusia va rămâne parte a piețelor globale. Mai mult, acesta le-a spus că nu a avut altă opțiune decât să-și lanseze „operațiunea militară specială”.

De atunci, Putin a sporit amenințările împotriva oricărei persoane care critică războiul. Ba mai mult, a emis în grabă noi legi care includ pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru oricine spune ceva ce Kremlinul consideră fals despre armata rusă.

Miliardarii ruși, neputincioși în fața lui Putin

Vladimir Lisin, un magnat al oțelului care și-a făcut avere în anii Boris Elțîn, a criticat propunerea de a se contracara sancțiunile contra-Rusiei prin forțarea cumpărătorilor străini să plătească în ruble pentru mai multe mărfuri, printre care și gaze. Într-un interviu acordat unui ziar din Moscova, el a spus că măsura riscă să submineze piețele de export pentru care Rusia „a luptat timp de zeci de ani”. El a avertizat că „un transfer al plăților în ruble va elimina Rusia de pe piețele internaționale”.

Vladimir Potanin, proprietarul fabricii de metale Norilsk Nickel, a avertizat că propunerile de confiscare a activelor companiilor străine care au părăsit Rusia în urma războiului vor distruge încrederea investitorilor și vor arunca țara înapoi, în 1917.

Oleg Deripaska, un magnat al aluminiului, a numit războiul din Ucraina „o nebunie”. El a prezis că criza economică rezultată în urma sancțiunilor va fi de trei ori mai gravă decât criza financiară din 1998 care a zguduit economia rusă și a criticat politicile lui Putin din ultimii 14 ani, despre care a spus că „nu au dus nici la creșterea economică, nici la creșterea veniturilor populației.”

Într-o postare ulterioară pe canalul său Telegram, Deripaska a scris că actualul „conflict armat a fost o nebunie de care ne va fi rușine multă vreme”. În următoarea propoziție, însă, el a indicat că Occidentul este la fel de vinovat pentru o „mobilizare ideologică infernală din toate părțile”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: