Redactia.ro
Home » Știri » Dispar păcănelele din baruri! Guvernul a luat decizia care îi va băga pe mulți în faliment

Dispar păcănelele din baruri! Guvernul a luat decizia care îi va băga pe mulți în faliment

Lumea jocurilor de noroc din România este în plină efervescență, cu Guvernul pregătit să adopte o Ordonanță de Urgență care va schimba regulile jocurilor de noroc din țară. Într-un efort de a reglementa și controla mai bine această industrie, Guvernul a făcut publice patru Ordonanțe de Urgență, menite să aducă schimbări semnificative, mai ales în ceea ce privește taxarea și înregistrarea societăților de jocuri de noroc.

Una dintre cele mai notabile modificări este cerința ca toate companiile care doresc să opereze jocuri de noroc în România să aibă sediul social înregistrat în țară. Această măsură are ca scop prevenirea situației în care companiile obțin profit în România, dar își transferă integral câștigurile în afara țării. Astfel, Guvernul dorește să asigure că veniturile din această industrie rămân în țară și contribuie la dezvoltarea economică locală.

Dispar păcănelele din barurile din România

Noile reguli propuse în cadrul Ordonanței de Urgență reprezintă un pas important către reglementarea și monitorizarea mai eficientă a industriei jocurilor de noroc din România. Aceste măsuri sunt menite să asigure transparența, să protejeze jucătorii și să aducă mai mulți bani în vistieria statului. Cu aceste schimbări, industria jocurilor de noroc va trebui să se adapteze la un mediu mai regulat și să se concentreze pe practici responsabile pentru a rămâne în conformitate cu noile reguli.

Taxele pentru licențe de organizare a jocurilor de noroc vor fi, de asemenea, supuse unor schimbări semnificative. Iată o scurtă prezentare a noilor taxe anuale pentru diferitele categorii de jocuri de noroc:

 1. Jocurile loto: 200.000 euro
 2. Pariurile mutuale: 65.000 euro
 3. Pariurile în cotă fixă: 200.000 euro
 4. Pariurile în contrapartidă: 150.000 euro
 5. Jocurile de noroc caracteristice cazinourilor: 150.000 euro
 6. Jocurile caracteristice clubului de poker: 25.000 euro
 7. Jocurile tip slot-machine: 150.000 euro
 8. Jocurile bingo desfășurate în săli de joc: 15.000 euro
 9. Jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor rețelelor de televiziune: 150.000 euro

De asemenea, pentru jocurile de noroc la distanță, există două categorii distincte de licențe:

 1. Licență clasa 1: Aceasta este pentru jocurile de noroc la distanță care implică un contract direct cu jucătorul și are o valoare de 300.000 euro pe an.
 2. Licență clasa a 2-a: Aceasta este destinată persoanelor juridice implicate în domeniul jocurilor de noroc tradiționale și la distanță, precum și organismelor de evaluare a conformității.

Ce schimbări se mai impun

Alte schimbări importante vizează publicitatea și comercializarea alcoolului în spațiile dedicate jocurilor de noroc. Organizatorii de jocuri de noroc vor avea limitări stricte privind spațiul de publicitate pe care îl pot achiziționa, ceea ce va reduce presiunea publicitară asupra jucătorilor și va promova un mediu mai responsabil.

Interzicerea comercializării de alcool în aceste spații este o măsură menită să protejeze jucătorii și să prevină consumul excesiv de alcool în timpul jocurilor. De asemenea, jocurile de tip slot-machine nu vor mai fi permise în baruri, pentru a minimiza riscurile asociate dependenței de jocuri de noroc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: