Redactia.ro
Home » Știri » Divorț neașteptat la Casa Regală! Decizia a fost făcută publică abia acum

Divorț neașteptat la Casa Regală! Decizia a fost făcută publică abia acum

Divorțul oficial dintre Infanta Cristina a Spaniei, sora regelui Felipe al VI-lea, și Inaki Urdangarin, fost jucător al naționalei spaniole de handbal, a avut loc în decembrie 2023, marcând sfârșitul unei perioade tumultuoase pentru cuplu. Informațiile detaliate despre acest eveniment au fost dezvăluite de revista spaniolă ¡Hola și preluate de presa națională, inclusiv Paris Match.

Conform relatărilor revistei, cei doi soți au semnat actele de divorț în mod consensual în luna decembrie a anului 2023, în fața unui notar din Barcelona, locul în care inițial s-au căsătorit la 4 octombrie 1997. Un aspect important al înțelegerii lor a fost rezolvarea chestiunilor financiare legate de copiii lor. Infanta Cristina și Inaki Urdangarin au respectat prevederile acordului privind cheltuielile comune ale copiilor, având în vedere că cea mai mică fiică a lor, Irene, a devenit majoră în iunie 2023.

Infanta Cristina a Spaniei a divorțat

Potrivit acestui acord, Cristina și Inaki au renunțat la orice pretenție de indemnizație sau pensie, optând în schimb pentru un aranjament financiar care să acopere cheltuielile comune ale celor patru copii ai lor: Juan (24 de ani), Pablo (23 de ani), Miguel (21 de ani) și Irene (18 ani).

Rezidența lor de vacanță din Bidart, Franța, va rămâne în proprietatea exclusive a Infantei Cristine. Cu toate acestea, copiii și tatăl lor au dreptul de a o utiliza în mod colaborativ.

„Legea jurisdicţiei voluntare, care a intrat în vigoare în iulie 2015, le permite celor care vor să-şi rupă căsătoria să o facă la un notar şi să plătească acest lucru. aşa cum au făcut cei doi. Nu se recurge la judecători atunci când divorţul are loc de comun acord, nu există copii în întreţinere şi persoane cu dizabilităţi în proces”, scrie El Pais.

Despărțirea a avut loc în urmă cu doi ani

Anunțul oficial al separării lor a fost făcut cu doi ani în urmă, printr-un comunicat transmis agenției de presă EFE. Procesul de divorț a fost finalizat în mod oficial în decembrie 2023, consolidând decizia cuplului de a-și urma drumurile separate.

Cristina locuia în acel moment cu fiica lor la Geneva, în timp ce Inaki își stabilise reședința la mama sa în orașul Vitoria din Țara Bascilor. Inaki se afla sub regimul de semilibertate, fiind condamnat în scandalul Noos și angajat ca consultant la un cabinet de avocatură. Acest capitol tumultuos al vieții lor a fost marcat și de publicarea unor fotografii compromițătoare, doar cinci zile înainte de anunțul oficial al divorțului. Imaginile furnizau dovezi despre o presupusă legătură a lui Inaki Urdangarin cu o avocată cu care lucra în Vitoria.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: