Redactia.ro
Home » Știri » Doi studenți din București au demarat recent un proiect inovator. Înmormântare cu ajutorului codului QR. Cum functionează

Doi studenți din București au demarat recent un proiect inovator. Înmormântare cu ajutorului codului QR. Cum functionează

Înmormântare cu ajutorului codului QR. Sursă foto: g4media.ro

Doi studenți din București au demarat recent un proiect inovator, denumit „Soul Star”, care oferă o modalitate modernă de a păstra amintirile persoanelor dragi care au trecut în neființă. Proiectul lor implică montarea de coduri QR pe morminte, care permit accesarea unor videoclipuri și imagini memorabile atunci când sunt scanate. Această idee, inspirată din practici similare din străinătate, a prins deja contur în România și a primit feedback pozitiv din partea clienților.

Cum le-a venit ideea cu codurile QR

Inițiatorii afacerii „Soul Star” au explicat că ideea le-a venit observând cum codurile QR sunt utilizate în alte țări pentru a conserva și accesa amintiri valoroase ale celor dragi. Această tehnologie permite conservarea amintirilor într-un mod inovator, oferind o modalitate modernă de a comemora persoanele decedate.

„Ideea afacerii noastre a venit din străinătate, unde am observat cum QR codurile pot fi folosite pentru a păstra și accesa amintiri valoroase ale persoanelor dragi care nu mai sunt printre noi. Am fost inspirați să aducem această soluție inovatoare și în România, pentru a oferi oamenilor o modalitate modernă și personalizată de a-și aminti de cei pierduți”, a declarat unul dintre fondatori pentru „Ziarul de Iași”.

Cei doi tineri antreprenori, studenți în București, au preferat să rămână anonimi, punând accentul pe impactul proiectului lor. Afacerea, lansată de doar o lună, a început să atragă atenția și să primească aprecieri pozitive din partea clienților din întreaga țară, inclusiv din Iași.

Noi suntem doi tineri studenți din București și preferăm să ne păstrăm anonimatul pentru moment, punând accentul pe proiectul nostru și pe impactul pe care îl poate avea. Afacerea noastră are o lună și ceva. Deși suntem la început, avem un feedback pozitiv și încurajator din partea clienților care sunt din toată România, inclusiv din Iași”, a adăugat unul dintre studenți.

Echipa „Soul Star” se ocupă de întregul proces de realizare a codurilor QR, de la generarea acestora și gravarea plăcuțelor, până la gestionarea comenzilor și menținerea relațiilor cu clienții. Prețul unui cod QR pornește de la 125 de lei, cu livrarea inclusă.

Cum funcționează codul QR

Procesul de creare a acestui produs începe cu generarea unui cod QR personalizat pentru fiecare persoană. Fiecare cod poate stoca până la 100 de fișiere media, oferind suficient spațiu pentru amintiri prețioase. Plăcuțele sunt construite pentru a rezista la temperaturi extreme, asigurând durabilitatea acestora.

Clienții care doresc să achiziționeze plăcuțele cu cod QR trebuie să plaseze o comandă pe site-ul „Soul Star”. După ce primesc produsul, aceștia scanează codul QR și încarcă fotografiile și videoclipurile pe care doresc să le asocieze cu persoana decedată.

După ce generăm codul, îl gravăm pe plăcuțe din aluminiu sau PVC de înaltă calitate. Clientul primește QR codul și are posibilitatea de a încărca pozele și videoclipurile dorite prin scanarea acestuia. Astfel, amintirile sunt păstrate într-un mod accesibil și durabil, a explicat unul dintre fondatori.

Proiectul „Soul Star” oferă o soluție inovatoare și emoționantă pentru comemorarea persoanelor dragi, aducând tehnologia modernă în serviciul memoriei. Prin codurile QR montate pe morminte, cei rămași pot accesa și vizualiza oricând amintiri prețioase, păstrând astfel vie legătura cu cei plecați.

Deși afacerea este la început, fondatorii sunt optimiști cu privire la viitorul proiectului. Feedback-ul pozitiv primit până acum le oferă încredere că soluția lor inovatoare va continua să atragă interesul și aprecierea publicului. În plus, extinderea serviciilor și îmbunătățirea constantă a procesului de producție și distribuție vor contribui la succesul pe termen lung al „Soul Star”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: