Redactia.ro
Home » Știri » Doliu imens! A murit unul dintre marii chirurgi ai României: „Un om pentru eternitate, un om pentru Dumnezeu”

Doliu imens! A murit unul dintre marii chirurgi ai României: „Un om pentru eternitate, un om pentru Dumnezeu”

Doliu imens în lumea medicală din România. A murit unul dintre marii chirurgi ai țării noastre, așa cum a fost numit. Iată amănunte.

Doliu imens! A murit unul dintre marii chirurgi ai României: „Un om pentru eternitate, un om pentru Dumnezeu”

Medicul chirurg Dan Aurelian Duminică, fostul director al Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, s-a stins din viață.

Chirurgul era considerat o personalitate marcantă a orașului Târgu Cărbunești și a lumii medicale gorjene. A fost „tată, soț, medic și om”, a declarat unul dintre apropiații acestuia, fostul asistent medical Victor Gh. Banța.

„La mijloc de lună Mai 2023, a plecat în eternitate o personalitate marcantă a orașului Tg. Cărbunești și a lumii medicale gorjene, omul ce a scris o pagină importantă în istoria medicii și memoria concitadinilor săi, doctorul Dan Aurelian Duminică.

El a fost deopotrivă soț, tată, medic și om, apreciat de comunitatea profesională și socială în care s-a integrat dinamic încă de la venirea sa în Tg Cărbunești ca medic la secția de Chirurgie a Spitalului din localitate, fapt ce i-a permis să fie numit medic șef al secției de chirurgie și medic director al Spitalului”, a fost o parte a mesajului transmis de fostul asistent medical Victor Gh. Banța.

„Un om pentru eternitate, un om pentru Dumnezeu: Dan Aurelian Duminică”, a mai spus acesta.

Potrivit mesjaului scris de fostul asistent medical Victor Gh. Banța, medicul chirurg Dan Aurelian Duminică a fost cel care a înaintat documentația pentru construirea unui nou spital la Tg.Cărbunești cu dispensar policlinic integrat.

Construirea obiectivului a fost demarată în timpul mandatului de director al doctorului Dan Aurelian Duminică și a fost finalizat, parţial , în timpul mandatului de director al lui Constantin Târziu , care i-a succedat. «Parţiala» pentru că după ridicarea clădirii dispensarului policlinic, proiectul nu a mai fost continuat rămânând neobiectivată latura dinspre Nord-Est , destinată noului spital. (…) Plecarea lui din viață este percepută ca o pierdere pentru comunitate și pentru lumea medicală urmând ca istoria medicinii să îi păstreze memoria pentru eternitate ca reală sursă de inspirație pentru cei care se vor încumeta a o scrie“, se arată în mesajul omagiu scris de fostul asistent Victor Gh. Banța, citat de gorjonline.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: