Redactia.ro
Home » Știri » Doliu imens în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi

Doliu imens în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi

GALERIE FOTO (2) Doliu imens în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi

Doliu imens în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi. Iată detaliile!

 A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi

Fotbalul românesc este în doliu, pierzând unul dintre oamenii de seamă ai săi. Viorel Stoica, cunoscut sub numele de „Pilă,” fostul președinte al echipei Farul, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. Cu o carieră impresionantă în fotbal și o poreclă memorabilă, Viorel Stoica rămâne în memoria noastră ca un om deosebit din lumea sportului.

Viorel Stoica a ocupat funcția de președinte al echipei Farul în perioada 1987-1989, contribuind la dezvoltarea și succesul clubului din Constanța. În ciuda titlurilor și onorurilor obținute, este porecla sa, „Pilă,” care l-a făcut cunoscut în fotbalul românesc și care i-a rămas alături pe tot parcursul vieții. Această poreclă i-a fost atribuită încă din timpul facultății, unde se remarca prin spiritul său critic și simțul umorului. „Bă, voi aveți cu toții pile aici?” era întrebarea pe care o punea colegilor săi, ceea ce i-a adus apelativul „Pilă.”

Cornel Dinu: „Când mă gândesc că nu mai e…”

Cu o educație solidă, „Pilă” a absolvit facultatea de Geologie și de Drept cu nota 10. Cornel Dinu, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi timp de 56 de ani, îl descrie ca fiind o adevărată enciclopedie și un om cu o capacitate intelectuală deosebită. Cu două facultăți absolvite sub regimul dificil al lui Nicolae Ceaușescu, Viorel Stoica a demonstrat tenacitate și dorință de învățare.

„Brici de deștept, deși a crescut la orfelinat, a făcut două facultăți, Drept și Geologie (pe timpul lui Nicolae Ceaușescu!), și a fost șef de complex la Steaua de Mare, în Eforie Nord. Cum ajungeau pe Litoral, Fănuș Neagu și Ion Băieșu, dar și Cornel Dinu și Mircea Sandu, îl căutau pe „Pilă”. Tip plăcut, cult și de bună întâmpinare. „Pilă” a fost foarte apropiat de Mircea Sandu, pe care știa ca nimeni altul să-l calmeze, să-l tempereze în momentele în care îl cuprindea furia. Nu-mi vine să cred că s-a dus… Mă podidesc lacrimile când mă gândesc că nu mai e… că n-o să-l mai aud măcar la telefon, vorbeam destul de des”, a spus Cornel Dinu pentru Fanatik.

Cu o carieră variată, „Pilă” a fost șef de complex la Steaua de Mare, în Eforie Nord, contribuind la dezvoltarea fotbalului pe Litoral. A fost un om plăcut, cult și de bună întâmpinare, cunoscut pentru abilitatea sa de a comunica cu oamenii. Cu o personalitate calmă și înțelegătoare, era cel care știa cum să calmeze și să tempereze spiritele în momentele de tensiune.

Unul dintre momentele emoționante în relația sa cu lumea fotbalului a fost apropierea de Mircea Sandu, un alt nume de referință în fotbalul românesc. „Pilă” știa ca nimeni altul să-l calmeze și să-l înțeleagă pe Mircea Sandu în momentele când acesta era cuprins de furie sau stres. Prietenia lor a fost una de durată și a rămas în memoria noastră ca un exemplu de loialitate și înțelegere în lumea fotbalului.

Cu trecerea sa din această lume, fotbalul românesc pierde nu doar un fost președinte, ci și un om cu o carieră impresionantă și o personalitate memorabilă. Viorel Stoica, „Pilă,” va rămâne în amintirea noastră ca unul dintre oamenii de seamă ai fotbalului românesc, iar amintirile despre el vor continua să trăiască în inimile celor care l-au cunoscut și l-au iubit.

 

Sursa foto: romaniatv.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: