Redactia.ro
Home » Știri » Doliu imens în România! Un nume uriaș a murit subit

Doliu imens în România! Un nume uriaș a murit subit

Doliu în lumea medicală din România. Un nume uriaș s-a stins din viață. De mai bine de 40 de ani ajuta sute de pacienți. Dr Marian Iliescu, un reputat medic primar obstetrică-ginecologie, s-a stins din viață. Momentan, nu se cunoaște cauza decesului său. Tragicul anunț a fost făcut de către MedLife, clinica privată la care a lucrat în ultimii 12 ani.

„S-a alăturat echipei MedLife în 2010, în cadrul Life Memorial Hospital, fiind în toată această perioadă nu doar mentor și coordonator, ci și un exemplu de pasiune și optimism pentru toți colegii săi. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei în aceste clipe grele”, a fost mesajul transmis de Clinica MedLife.

A fost supraspecializat în oncologia ginecologică și avea o experiență notabilă în uroginecologie și patologia sânului. Și-a dedicat peste 40 de ani din viață pacienților săi.

Timp de 18 ani, a lucrat la Spitalul Filantropia, unde a fost şef de secţie. Ulterior, și-a desfășurat activitatea la Spitalul Sf. Pantelimon din București, acolo unde a lucrat timp de 12 ani. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

A doua lovitură pentru sistemul medical românesc

Tot în acest an, în luna august, am pierdut unul dintre cei mai buni medici cardiologi din ţara noastră. Este vorba despre şefa Clinicii de Cardiologie de la Institutul „C.C. Iliescu”, prof. univ. dr. Carmen Ginghină. Ea s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani. Aceasta a încetat din viaţă pe data de 2 august 2022.

Colegiul Medicilor din România a făcut anunţul trist într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, în care a vorbit despre cariera impresionantă a medicului cardiolog, dar şi despre volumul scris de aceasta care rămâne „piatra de temelie” în pregătirea studenților, arată capital.ro

„Sincere condoleanțe familiei doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină, reputat medic cardiolog, care s-a stins din viață! Cu o vastă experiență profesională, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a condus Clinica de Cardiologie a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C. C. Iliescu” București, ajutând nenumărați pacienți să își depășească suferința.

De asemenea, în calitate de Șef Catedră Cardiologie la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a îndrumat și format, ani la rând, generații de medici, pe care i-a ajutat, cu răbdare și dedicare, să înțeleagă Cardiologia.

Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a publicat o serie de cărți, dintre care volumul „Mic tratat de cardiologie” rămâne „piatra de temelie” în pregătirea studenților. Totodată, doamna profesor este autoarea a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu, cu impact asupra întregii lumi medicale.

Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină a fost, în perioada 2002-2005, președintele Societății Române de Cardiologie. Nici strălucita carieră universitară, nici prestigiul de care se bucura în lumea medicală nu i-au alterat doamnei Prof. Univ. Dr. Carmen Ginghină modestia exemplară și perspectiva umană asupra bolii și a bolnavului. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, se arată în mesajul transmis de Colegiul Medicilor din România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: