Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în industria cinematografică! O celebră actriță Dinesy s-a stins din viață în ultima zi din 2023

Doliu în industria cinematografică! O celebră actriță Dinesy s-a stins din viață în ultima zi din 2023

GALERIE FOTO (2) Marele maestru a murit! Durere infinită în lumea muzicii din România

O veste tristă a cutremurat lumea filmului și inimile a milioane de fani, odată cu decesul unei iubite actrițe Disney. Talentata artistă originară din Mexic, care și-a câștigat notorietatea pentru interpretarea personajului titular din filmul „Coco”, produs de Disney și Pixar, s-a stins la vârsta de 90 de ani.

Cu o carieră bogată și o contribuție remarcabilă la industria cinematografică și televiziune, actrița va rămâne mereu în inimile fanilor și va fi amintită cu dragoste și recunoștință pentru darul ei unic de a aduce personaje la viață și de a bucura inimile copiilor și adulților deopotrivă. Este cu adevărat o pierdere profundă pentru lumea artistică și o tristețe pentru cei care au avut privilegiul de a experimenta frumusețea talentului său.

A murit Ana Ofelia Murguía

Anunțul emoționant al trecerii sale la cele veșnice a fost făcut „cu profundă tristeţe” pe platformele de socializare de către Institutul Naţional de Arte Frumoase şi Literatură din Mexic.

„Cariera artistică a lui Murguía a fost vitală pentru artele spectacolului din Mexic. Trimitem condoleanţe şi îmbrăţişări calde familiei şi prietenilor ei”, a declarat institutul.

Născută în anul 1933 în Mexico City, Ana Ofelia Murguía și-a împrumutat magia vocii personajului Mamá Coco în 2017, într-un film de animație care a captivat inimile copiilor din întreaga lume. Încă necunoscută cauza decesului, actrița a lăsat în urmă o carieră impresionantă, marcându-se nu doar în industria cinematografică internațională, ci și în cultura și inimile spectatorilor.

A devenit celebră după filmul Disney

Filmul „Coco” a devenit un succes remarcabil, primind două premii Oscar, unul pentru cel mai bun film de animaţie și celălalt pentru cel mai bun cântec original, „Remember Me”, interpretat în duet cu Miguel, strănepotul lui Coco, la finalul peliculei. Înainte de această contribuție remarcabilă, Ana Ofelia Murguía a avut o carieră prolifică în Mexic, strălucind în peste 200 de roluri atât pe scenă, cât și în producții televizate.

Recunoscută pentru talentul său excepțional, actrița a fost onorată cu numeroase premii, inclusiv premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la premiile Ariel, cele mai prestigioase distincții de actorie din Mexic. Ultima ei apariție remarcabilă a fost în serialul „José José: El Príncipe de la Canción” din 2018, unde a dat viață unui personaj dintr-un film biografic ficțional despre celebrul cântăreț mexican José José.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: