Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea filmului! A murit unul dintre cei mai mari actori de comedie: „Nu a simțit că și-a trăit viața cum trebuie, dar, pentru Dumnezeu, a reușit să o scrie”

Doliu în lumea filmului! A murit unul dintre cei mai mari actori de comedie: „Nu a simțit că și-a trăit viața cum trebuie, dar, pentru Dumnezeu, a reușit să o scrie”

Comediantul John Bird a murit la 86 de ani în ajunul Crăciunului

Doliu în lumea filmului! A murit unul dintre cei mai mari actori de comedie. Iată detaliile!

Comediantul John Bird a murit la 86 de ani în ajunul Crăciunului

Comediantul John Bird a murit pașnic în ajunul Crăciunului, la vârsta de 86 de ani. Într-o declarație care anunță moartea lui Bird se spune că acesta a murit „în liniște” la azilul Pendean și că o înmormântare în familie va fi urmată de o celebrare a vieții sale în noul an.

John Bird s-a bucurat de un succes culminant

John Bird a devenit celebru pentru scheciurile pe care le-a realizat alături de partenerii săi de comedie John Fortune și Rory Bremner în emisiunea lor de pe Channel 4, Bremner, Bird și Fortune.

Rory a fost printre primii care i-au adus un omagiu lui Bird, spunând:

„Este o ironie faptul că unul dintre cei mai mari satirici ai noștri, atât de strălucit în a portretiza miniștri, funcționari publici sau oficiali de rang înalt care emanau mulțumire de sine, a fost el însuși atât de modest.

John Bird nu a fost, până la sfârșit, niciodată mulțumit de el însuși, simțind mereu că ar fi trebuit să se descurce mai bine, să fie mai puțin leneș, să aibă o perioadă târzie ca Brahms, „în care totul era lipsit și abstract”. Realitatea era că el și prietenul și colaboratorul său John Fortune, împreună cu Peter Cook, erau pilonii anti-sistemului”.

El a fost cunoscut mai ales pentru munca sa cu Bremner, Bird și Fortune.

Moartea lui Bird vine la aproape nouă ani de la moartea partenerului său de comedie Fortune, care a murit în ajunul Anului Nou 2013, la vârsta de 74 de ani.

Bremner a adăugat:

„Dumnezeu știe, satira le-a lipsit în ultimul deceniu și acum această pierdere este permanentă. Poate că John nu a simțit că și-a trăit viața cum trebuie, dar, pentru Dumnezeu, a reușit să o scrie”.

Trioul de comedie a fost nominalizat la patru Baftas și a câștigat premiul TV pentru performanța lor în 1997.

Bird, Bremner și Fortune au colaborat, de asemenea, în emisiunile BBC Now Something Else și The Rory Bremner Show și în serialul de la Channel 4 Rory Bremner, Who Else?

Bird i-a lăsat în urma sa pe soția lui, Libby, pianistă și pe fiii săi vitregi Dan și Josh.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: