Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea medicală. Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România

Doliu în lumea medicală. Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România

O importantă figură din lumea medicală din țara noastră s-a stins din viață. Este vorba de Radu Ciudin, doctorul care a implantat primul cardiodefibrilator din România. Anunțul a fost făcut de Centrul Medical Internațional București, care a postat un mesaj în memoria acestuia pe pagina oficială a instituției.

Doliu în lumea medicală. Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România

Radu Ciudin s-a remarcat pentru activitatea sa deosebită în domeniul medical. Și-a ales ca ramură medicală cardiologia, pe care a practicat-o cu multă dedicare. În vârstă de 63 de ani, era șeful secției de Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C C Iliescu” din Fundeni și este cel care a realizat primul implant de cardiodefibrilator din România.

A fost doctor în științe medicale, dar și membru al Societății Britanice de Cardiologie. De asemenea, el făcea parte și din Societatea Americană de Pacing și Electrofiziologie, fiind cel care a realizat prima ablație cu radiofrecvență în sindromul WPW (n. red episoade de tahicardie) – 1999 din țara noastră.

Anunțul trist al morții sale a fost făcut de Centrul Medical Internațional București, care a scris un mesaj în memoria medicului.

„Cu durere în suflet anunțăm trecerea în lumea Drepților la vârsta de 63 ani a Conf. Dr. Radu Ciudin, Șef de Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C C Iliescu”, Fundeni. Domnul Doctor Radu Ciudin rămâne în amintirile noastre, ale colectivului Centrului Medical Internațional București, ale pacienților domniei sale, ca un om blând, discret, un doctor care și-a dedicat întreaga activitate profesională pacienților, un om iubit și respectat”, arată un mesaj publicat pe Facebook de Centrul Medical Internațional București.

Doctor Radu Ciudin a fost și profesor universiar

O altă realizare a doctorului Radu Ciudin a fost faptul că și-a împărtășit cunoștințele și experiența medicală cu tinerii studenți din țara noastră. A fost profesor universitar, doctor în științe medicale, dar și membru al Societății Britanice de Cardiologie. De asemenea, el făcea parte și din Societatea Americană de Pacing și Electrofiziologie.

„Fost cadru universitar, Domnul Doctor Radu Ciudin a îndrumat și responsabilizat numeroase generații de studenți și medici tineri. Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din România”, mai arată sursa citată anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: