Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea medicilor! Unul dintre cei mai apreciați pediatri a murit la 66 de ani

Doliu în lumea medicilor! Unul dintre cei mai apreciați pediatri a murit la 66 de ani

GALERIE FOTO (2) lumanare doliu

Doliu pentru sfera medicală din România! Profesorul Dumitru Matei, președintele Societății Academice de Medicină de Familie, șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, a murit la vârsta de 66 de ani.

Profesorul Dumitru Matei a murit la 66 de ani

Anunțul decesului profesorului Dumitru Matei a fost făcut de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

În timpul carierei sale, profesorul Dumitru Matei a ocupat funcţii ca președintele Societății Academice de Medicină de Familie, șeful Disciplinei de Medicină de Familie şi şeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București.

profesorul dumitru matei
Profesorul Dumitru Matei

Și fundația Ana Aslan Internațional a transmis un mesaj de condoleanțe familiei profesorului Dumitru Matei.

„Țara noastră a pierdut ieri unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai medicinei românești. 

Profesorul Dumitru Matei, Președintele Societății Academice de Medicină de Familie, Șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie și a creat generații întregi de medici de familie.

Președintele Fundației Ana Aslan Internațional, doamna Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru și întreaga echipa a Fundației, transmit sincere condoleanțe familiei”, a fost mesajul fundației Ana Aslan.

„Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a pierdut ieri unul dintre cei mai prețioși reprezentați ai comunității sale academice.Profesorul Dumitru Matei, Președintele Societății Academice de Medicină de Familie, Șeful Disciplinei de Medicină de Familie, Șeful Clinicii de Pediatrie III a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, a fost motorul școlii moderne de Medicină de Familie.

Personalitate marcantă a Pediatriei și Medicinei de Familie, Profesorul Dumitru Matei, a fost un om sufletist, profesionist, a avut viziune, a creat generații de medici de familie.Cadrele didactice, studenții și medicii rezidenți ai Universității noastre aduc, cu respect profund și dragoste, un ultim omagiu Profesorului Dumitru Matei și sunt alături de familia îndurerată”, a fost mesajul distribuit de către Universitatea „Carol Davila”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini