Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea muzicii. A murit după 7 decenii petrecute pe scenă. O boală cumplită l-a răpus

Doliu în lumea muzicii. A murit după 7 decenii petrecute pe scenă. O boală cumplită l-a răpus

GALERIE FOTO (2) lumanare doliu

Ahmad Jamal, unul dintre cei mai cunoscuți pianiști de jazz din lume, a încetat din viață în data de 16 aprilie, la vârsta de 92 de ani. Soția sa, Laura Hess-Hey, a făcut anunțul trist, dezvăluind că bărbatul s-a stins din viață după o lungă luptă cu cancerul la prostată.

Ahmad Jamal a avut o carieră de peste 7 decenii

Ahmad Jamal a petrecut peste șapte decenii pe scenă, fiind îndrăgit de publicul din întreaga lume. În urmă cu șase ani, a primit primul său Premiu Grammy pentru cariera sa impresionantă. Pasiunea pentru muzică a început încă din copilărie, când a început să cânte la pian din joacă, provocat de unchiul său.

În anul 1950, Jamal s-a convertit la islam și și-a schimbat numele din buletin, renunțând la numele de Frederick Russell Jones. De-a lungul carierei sale, a compus o mulțime de piese memorabile și a colaborat cu numeroși artiști de jazz.

Ahmad Jamal
Ahmad Jamal

Tehnica lui la pian a fost considerată atipică, dându-i un stil propriu și distinct. De-a lungul anilor, Jamal a rămas dedicat muzicii, continuând să compună chiar și după ce s-a îmbolnăvit grav. Artistul va rămâne o legendă a jazz-ului, amintindu-ne de talentul și pasiunea cu care a încântat publicul de-a lungul timpului.

Jazz-ul a făcut furori la începutul secolului al XX-lea

Jazz-ul este un gen muzical care a apărut la începutul secolului al XX-lea în rândul comunității afro-americane din New Orleans, SUA. Este o formă de muzică creativă și improvizată, care combină elemente din muzica africană, europeană și americană.

Jazz-ul se caracterizează prin utilizarea improvizației și a spontaneității în interpretare, ceea ce îi conferă o flexibilitate și o varietate de stiluri și sunete. De asemenea, este cunoscut pentru utilizarea de acorduri complexe și disonanțe, care creează o anumită tensiune în interpretare.

Jazz-ul a evoluat de-a lungul timpului, dezvoltându-se într-o gamă largă de subgenuri, inclusiv bebop, cool jazz, hard bop, free jazz și fusion. Acest gen muzical a avut o influență semnificativă asupra muzicii populare și a altor genuri, precum rock-ul și muzica electronică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: