Redactia.ro
Home » Monden » Doliu în lumea muzicii populare din România. S-a stins din viață „Luceafărul folclorului românesc”

Doliu în lumea muzicii populare din România. S-a stins din viață „Luceafărul folclorului românesc”

Lumea muzicii populare este astăzi în doliu. Un anunț trist i-a înlăcrimat pe artiștii din țara noastră. Stelian Stoica, dirijorul și coordonatorul Ansamblului Jidvei România, a încetat din viață în cursul nopții de miercuri spre joi. Cel care a anunțat cu mult regret această pierdere a fost interpretul de muzică populară Florin Vasilică, care și-a exprimat durerea pe rețelele de socializare.

Doliu în lumea muzicii populare din România. S-a stins din viață „Luceafărul folclorului românesc”

Stelian Stoica s-a stins din viață în ziua de 17 februarie. Maestrul s-a remarcat prin armonizările, orchestrațiile și aranjamentul programelor folclorice ale TVR – Tezaur folcloric, ale Festivalului național „Strugurele de aur” de la Jidvei, dar și ale altor manifestări culturale. A fost iubit de colegii săi de scenă și de breaslă, iar vestea că nu mai este printre noi i-a dărâmat.

Anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut de interpretul de muzică populară Florin Vasilică, care și-a exprimat durerea pe rețelele de socializare.

„O veste tristă… 😪
Coordonatorul și dirijorul Ansamblului Jidvei România – Stelian Stoica (Stelu) – a încetat din viață. Am activat timp de 2 ani la Ansamblul Artistic Jidvei România din Sibiu ca solist vocal și operator calculator. Dl. Stelu împreună cu doamna Marioara Murărescu au fost primele persoane care m-au ajutat să reînființez Grupul Teleormanul și m-au susținut direct și necondiționat, sprijinindu-mă să trec peste necazurile și nenorocirile pe care mi le pricinuiau cei de la Ansamblul Burnasul din Alexandria.
Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!”, a scris acesta pe Facebook.

Stelian Stoica era cunoscut drept „Luceafărul folclorului românesc”, o figură care a împărtășit multă bucurie în rândul celor care au avut onoarea să lucreze alături de el.

Mesajul îndurerat al Orchestrei Nationale Jidvei Romania

Reprezentanții Orchestrei Nationale Jidvei Romania și-au prezentat și ei regretul, lăsând și câteva versuri în onoarea maestrului.

„În această noapte, a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor, marele dirijor Stelian Stoica!!!! Noi, membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania suntem indurerati de aceasta veste tragica a plecarii la cele vesnice a Maestrului nostru drag!

Generatii de generatii de artisti, formati sau acompaniati, cu siguranta, sunt la fel de indurerati!!!! Cuvintele sunt putine, dar lasam sa vorbeasca versurile si cantecele create cu atata daruire de dumnealui:

Toate-n lume sunt stiute
Cate-s vrute si nevrute
Numai cele ce-i stau scrise
Omului nu ii sunt spuse
Cate-n lume bune-s rele
Stie Dumnezeu de ele.

Odihna vesnica, Maestre!!!!”, au transmis îndurerați membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: