Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea muzicii. S-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Doliu în lumea muzicii. S-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Doliu în lumea muzicii

Doliu în lumea muzicii. Celebrul compozitor de muzică electronică Vangelis Papathanassiou, cunoscut publicului internațional ca „Vangelis”, a murit la vârsta de 79 de ani. Nu este cunoscută cauza decesului. 

Doliu în lumea muzicii. S-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Celebrul compozitor Vangelis Papathanassiou s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani. Vangelis a devenit celebru după ce a câștigat premiul Oscar în 1981 pentru cea mai bună muzică originală pentru filmul „Chariots of Fire”. Mai mult, Vangelis a scris muzică pentru filme precum „Blade Runner”, „The Bounty” și „1492: Conquest of Paradise”. Compozitorul a avut o activitate muzicală de peste 50 de ani în care a produs peste 52 de albume.

Vangelis este considerat unul dintre cei mai mari compozitori de muzică electronică din toate timpurile. Genurile muzile abordate sunt muzica electronică, de film, ambientală, clasisă și rockul progesiv. În anul 1982 Vangelis a câștigat premiul Oscar pentru coloana sonoră originală, pentru filmul „Chariots of Fire”. Vreme de o săptămână a stat pe primul loc în Statele Unite tema albumului, având o ascensiune timp de un an. Vangelis a început să compună încă de la vârsta de 4 ani și a fost un muzician autodidact. A studiat muzica, pictura și regia de film la Academia de Arte Frumoase din Atena.

După ce a început să cânte cu trupe rock locale, Vangelis a plecat la Paris la vârsta de 25 de ani, alăturându-se unui exod de tineri artiști în urma unei lovituri de stat în 1967 care a instalat o juntă militară în Grecia. Acesta a început să fie atras de sintetizatoarele electronice care i-a permis să creeeze culorile melodice luxuriante care au devenit sunetul său specific.

În ciuda succesului pe scena europeană a prog rock-ului de la începutul anilor 1970, el s-a simțit inconfortabil din cauza așteptărilor de la un artist comericial și s-a retras în mare parte în studioul de înregistrări pe care și l-a creat pentru el în Londra. Acolo a compus melodia pentru „Chariots of Fire”, povestea triumfului unui grup de atleți britanici la Jocurile Olimpice din 1924.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini