Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea presei. Un reputat jurnalist a murit la 77 de ani

Doliu în lumea presei. Un reputat jurnalist a murit la 77 de ani

lumanare doliu

Un nou deces în breasla jurnaliștilor. Reputatul jurnalist Paraschiv Marcu a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, însă abia în cursul zilei de 3 mai a fost anunțată trecerea acestuia în neființă.

Jurnalistul Paraschiv Marcu a murit la 77 de ani

Presă românească este profund marcată de vestea tristă a trecerii în neființă a lui Paraschiv Marcu, un jurnalist de renume. Agenția Națională de Presă Agerpres, unde Marcu a fost director general adjunct timp îndelungat, a făcut public acest anunț. Pe parcursul unei cariere impresionante în jurnalism, Marcu a deținut mai multe poziții de importanță în cadrul Agerpres.

Pe 24 septembrie 1945, în localitatea Singureni din județul Giurgiu, s-a născut unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști români, pe nume Paraschiv Marcu. Acesta a urmat cursurile Facultății de Istorie din cadrul Universității București, iar în 1978 și-a început activitatea în cadrul Agenției Naționale de Presă Agerpres.

De-a lungul anilor, Paraschiv Marcu a ocupat mai multe poziții în cadrul Agerpres, printre care comentator politic, redactor șef și secretar general de agenție. În 1999, după 20 de ani de activitate intensă în domeniul jurnalismului, a devenit director general adjunct al Agerpres. A deținut această funcție timp de 10 ani, până la data de 1 iunie 2009, când s-a pensionat.

Decesul lui Paraschiv Marcu a fost anunțat de foștii colegi de la Agerpres

Pe parcursul întregii sale cariere, Paraschiv Marcu a fost un om blând, diplomat și extrem de modest, fiind apreciat și respectat de către colegii săi. El a fost un mentor pentru mulți tineri jurnaliști, încurajându-i și sprijinindu-i în evoluția lor profesională.

În timpul activității sale jurnalistice, Paraschiv Marcu a adus un aport semnificativ la dezvoltarea presei din România. Acesta a fost un jurnalist pasionat și dedicat, care a acordat întotdeauna importanță valorilor morale și etice în jurnalism.

„În perioada mandatului de director adjunct editorial, Paraschiv Marcu a transmis mai departe, cu diplomaţie şi blândeţe, meseria de jurnalist de presă de agenţie şi a încurajat neîncetat tinerii jurnalişti care au venit în acea perioadă în număr mare în Agerpres.

A fost un om modest, discret, mereu gata să spună o vorbă bună şi mai ales să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie, un bun organizator, un şef mereu alături de oameni şi, nu în ultimul rând, un profesionist”, au scris colegii de la Agerpres ai lui Paraschiv Marcu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini