Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului. A murit unul dintre cei mai mari handbaliști din toate timpurile

Doliu în lumea sportului. A murit unul dintre cei mai mari handbaliști din toate timpurile

Doliu în lumea sportului.

Doliu în lumea sportului. Petre Ivănescu, unul dintre cei mai mari handbaliști din toate timpurile, s-a stins din viață astăzi la Essen. Fostul sportiv a murit cu douî săptămâni înainte să împlinească vârsta de 86 de ani.

Doliu în lumea sportului. A murit unul dintre cei mai mari handbaliști din toate timpurile

Petre Ivănescu, dublu campion mondial cu național României, a murit astăzi, la vârsta de 85 de ani. Sportivul a murit la Essen, Germania, cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Anunțul trist a fost făcut de Dinamo, pe pagina oficială de Facebook. Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generații de handbal în 7. A fost dublu campion mondial cu naționala României, iar în 1965 a câștigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni. De asemenea, Ivănescu a câștigat și 13 titluri naționale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deși era jucător de mâna dreaptă. De mai bine de de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a avut o carieră de antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câștigat, printre altele, titluri cu Gummersbach în 1982 și 1083 și cu Tusem Essen. În 2020, înainte de Anul Nou, Ivănescu și-a lansat autobiografia  „Am vrut să ating Stele”, un volum de 267 de pagini.

„Veste tristă primită în această seară: legendarul jucător și antrenor PETRE IVĂNESCU s-a stins din viață la Essen (Germania), cu două săptămâni înainte de a împlini 86 de ani. Handbalul românesc mai pierde astfel unul dintre campionii mondiali!

Născut pe 15 aprilie 1936 la București, Petre Ivănescu a fost unul dintre liderii primei mari generații de handbal în 7. Dublu campion mondial cu naționala României (1961 și 1964), Petre Ivănescu a câștigat cu Dinamo Cupa Campionilor Europeni în 1965, precum și 10 titluri naționale. S-a consacrat pe postul de inter dreapta, deși era jucător de mâna dreaptă.

De mai bine de 40 de ani era stabilit în Germania, unde a făcut carieră ca antrenor. A antrenat la nivelul Bundesligii peste 30 de ani, timp în care a câștigat, printre altele, titlul cu Gummersbach în 1982 și 1983 și cu Tusem Essen (1986).

În 2020, înainte de Anul Nou și-a lansat autobiografia – „Am vrut să ating Stele” -, un volum de 267 de pagini, cu povești absolut fascinante, care definesc și o parte importantă din istoria handbalului românesc. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul postat de clubul bucureștean.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: