Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului! Dublul campion mondial Cezar Nica s-a stins din viață

Doliu în lumea sportului! Dublul campion mondial Cezar Nica s-a stins din viață

Doliu în lumea muzicii: Eric Carmen, cântărețul interzis de BBC a murit

Lumea sportului este îndoliată. Pe 17 decembrie, handbalul românesc a pierdut una dintre figurile sale emblematice, Cezar Nica, la vârsta de 83 de ani, a anunțat CS Dinamo. Născut pe 13 octombrie 1940, la Codlea, Cezar Nica a fost unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, cu o carieră strălucită în acest sport.

A murit Cezar Nica

Astăzi, din Brașov, a sosit o veste tristă. Cezar Nica, unul dintre cei mai renumiți handbaliști ai României, dublu campion mondial și câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965, a părăsit această lume la vârsta de 83 de ani.

O veste tristă a venit astăzi de la Brașov. Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, dublu campion mondial, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965, a trecut la cele veșnice la vârsta de 83 de ani.”, a transmis, duminică, CS Dinamo București pe Facebook.

Cezar Nica, una dintre legendele sportului românesc

Cezar Nica și-a început cariera de handbalist la echipa Chimia Făgăraș, cu care a reușit să cucerească titlul național în 11 rânduri. Totuși, consacrarea sa în lumea handbalului a avut loc odată cu transferul la Dinamo București, la începutul anilor ’60. La Dinamo, a devenit o adevărată legendă, câștigând Cupa Campionilor Europeni în 1965 și devenind un om de bază în echipa națională a României.

Palmaresul său impresionant include două titluri mondiale cu echipa națională, câștigate în 1964 și 1970, precum și un bronz mondial în 1967. După retragerea din activitatea de jucător, în 1971, Cezar Nica a ales să continue să contribuie la dezvoltarea handbalului românesc ca antrenor.

Acesta a condus echipe precum CSU Galați, Nitramonia Făgăraș și Dinamo Brașov, aducându-și contribuția la dezvoltarea tinerelor talente din sport. De asemenea, a avut onoarea de a antrena echipa națională de seniori, pe care a condus-o la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992.

După această experiență olimpică, Cezar Nica a suferit un preinfarct și a fost nevoit să renunțe la antrenorat. Cu toate acestea, amintirea sa și contribuția la handbalul românesc vor rămâne vii, marcând o epocă de aur în acest sport. Cezar Nica va fi mereu amintit ca unul dintre cei mai mari handbaliști și antrenori din istoria României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: