Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea sportului românesc. Ana Pascu s-a stins din viață

Doliu în lumea sportului românesc. Ana Pascu s-a stins din viață

GALERIE FOTO (5) Doliu în lumea sportului românesc.

Doliu în lumea sportului românesc. O mare stea a scrimei a încetat din viață. Ana Pascu, fosta președintă a Federației Române de Scrimă a murit în urmă cu o zi. Anunțul trist a fost făcut de Comitetl Olimpic și Sportiv Român.

Doliu în lumea sportului românesc. Ana Pascu s-a stins din viață

Ana Pascu, fostă președintă a Federației Române de Scrimă între 1982 și 2013 s-a stins din viață în urmă cu o zi. Anunțul trist a fost făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Ana Pascu a fost mama basistului trupei ”Goodbye to Gravity”, Alex Pascu, care a murit în incendiul de la Colectiv. Ana Pascu avea 77 de ani și suferise un accident vascular cerebral hemoragic chiar în ajunul Crăciunului trecut. Cu toate astea, deși a traversat acea perioadă critică cu bine, aceasta a decedat.

”Eroii cu mască tricoloră nu mor niciodată! Doamna Ana Pascu va trăi prin oamenii pe care i-a inspirat și prin tot ceea ce a lăsat moștenire scrimei și sportului românesc, scrimei mondiale. Dumnezeu să o odihnească în pace! Prin tot ceea ce ne lasă moștenire, prin tot ceea ce a sădit în noi, emoții și clipe de neuitat, Ana Pascu va trăi prin fiecare generație care va ajunge să facă performanță pentru România”, se arată în postarea publică a Federeației de Scrimă făcută pe Facebook.

Vestea este și mai tragică, având în vedere că, în luna martie a acestui an, dubla campioană la scrimă și-a pierdut soțul, pe doctorul Alexandru Pascu. Din anul 2015, atunci când a avut loc tragedia de la Colectiv, pe 11 noiembrie, fiul său, Alex Pascu s-a stins din  viață la un spital din Franța.

Pentru cei care vor să-și ia rămas bun de la Ana Pascu, Federația transmite că trupul neînsuflețit al mamei lui Alex Pascu, a fost depus la Sala de Scrimă ”Ana Pascu”, slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la Biserica Sfântul Nicolae din Otopenii de Jos. ”Trupul neînsuflețit al doamnei Ana Pascu va fi depus la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) începând de astăzi, de la ora 15:30, până sâmbătă. Slujba stâlpilor va fi oficiată vineri, la 18:30. Ceremonia de înmormântare se va ține sâmbătă, de la ora 13:00, la Biserica Sf. Nicolae din Otopenii de Jos, strada Sofia. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Federația Română de Scrimă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: