Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în lumea teatrului! A murit regizorul care a format nenumărate generații de artiști. Oana Pellea a transmis un mesaj sfâșietor

Doliu în lumea teatrului! A murit regizorul care a format nenumărate generații de artiști. Oana Pellea a transmis un mesaj sfâșietor

GALERIE FOTO (2) lumanare

La vârsta de 89 de ani, Sanda Manu a murit miercuri, iar lumea teatrului din România suferă o mare pierdere. Vestea tristă a fost anunțată de către marea actriță Oana Pellea.

Sanda Manu s-a stins din viață la 89 de ani

Sanda Manu și-a pierdut viața pe 19 aprilie 2023, la vârsta de 89 de ani, lăsând în urmă o lume cinematografică românească mult mai săracă. Vestea tragică a fost adusă la cunoștința publicului de Oana Pellea, pe rețelele de socializare, unde aceasta a transmis un mesaj plin de emoție și durere.

Sanda Manu a fost o personalitate marcantă a teatrului românesc, cunoscută pentru talentul său și pentru dedicarea sa neobosită față de acest domeniu. Timp de ani buni, ea a fost mamă, profesoară și prietenă pentru numeroși actori și regizori din România, contribuind la formarea a nenumărate generații de artiști.

În cariera sa, Sanda Manu a jucat în mai multe spectacole de teatru și a regizat numeroase piese, fiind considerată unul dintre cei mai importanți regizori de teatru ai României. De asemenea, ea a fost membru fondator al Teatrului Bulandra din București și a contribuit la dezvoltarea acestuia.

sanda manu
Sanda Manu

Vestea morții Sandei Manu a fost primită cu tristețe și durere de către toți cei care au avut o legătură cu lumea teatrului românesc. Oana Pellea, fiica regretatului actor Amza Pellea și una dintre cele mai bune prietene ale Sandei Manu, nu și-a putut ascunde suferința, transmițând un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

„Dragă Sanda, te-am iubit și te voi iubi întotdeauna. În ochii mei, tu ai fost cea mai mare regizoare și mentor de teatru. Te voi purta mereu în sufletul meu și îți mulțumesc pentru toate momentele frumoase pe care mi le-ai oferit. Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Oana Pellea pe contul său de socializare.

Sanda Manu a fost o personalitate de referință a teatrului românesc, o persoană iubită și respectată de toți cei care au avut ocazia să lucreze cu ea. Moartea sa reprezintă o pierdere imensă pentru lumea teatrului din România, iar amintirea sa va rămâne vie în inimile celor care au avut onoarea să o cunoască și să lucreze cot la cot cu ea.

Cine a fost Sanda Manu

Sanda Manu a fost o personalitate importantă a lumii teatrului și cinematografiei românești. Aceasta a fost regizor de teatru și profesor universitar la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Spiru Haret, având o carieră îndelungată și prolifică.

Cu o experiență vastă în domeniu, Sanda Manu a regizat aproximativ 120 de spectacole, fiind cunoscută pentru abordările inovatoare și incisive ale pieselor de teatru pe care le-a pus în scenă. Prin talentul și dăruirea sa neobosită față de arta teatrală, Sanda Manu a reușit să inspire și să formeze numeroase generații de actori și regizori români.

Pe parcursul carierei sale impresionante, Sanda Manu a fost distinsă cu numeroase premii și recunoașteri pentru contribuțiile sale la lumea teatrului românesc. În 2003, ea a primit Premiul pentru regia spectacolului „Bolnavul închipuit” (de Moliere) de la Teatrul Național din Cluj, în cadrul Festivalului de Comedie de la Galați. De asemenea, ea a fost distinsă cu Premiul de Excelență al UNITER.

În plus, începând cu 2009, Sanda Manu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNATC, pentru contribuțiile sale semnificative la dezvoltarea teatrului românesc. Pe parcursul carierei sale, ea a fost, de asemenea, vicepreședinte al UNITER timp de 4 ani, începând cu 1995.

Sanda Manu a fost căsătorită cu regretatul Ștefan Tapalagă, un om de cultură important din România, cu care a avut o fiică, Irina. Ea a fost nu doar o regizoare de succes, ci și o mamă iubitoare și o soție devotată, ceea ce o face și mai respectată și admirată în ochii celor care au avut ocazia să o cunoască și să lucreze cu ea.

Sursă foto: MNLR

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: