Redactia.ro
Home » Știri » Doliu în muzica românească. Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact s-a stins din viață

Doliu în muzica românească. Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact s-a stins din viață

GALERIE FOTO (4) Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact s-a stins din viață (1)

Doliu în muzica românească. Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact s-a stins din viață. Fostul toboșar al trupei Compact a murit pe 23 iunie. Vasilescu era grav bolnav și s-a luptat ani buni cu o boală gravă.

Doliu în muzica românească. Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact s-a stins din viață

Leluț Vasilescu, unul dintre fondatorii trupei Compact, s-a stins din viață pe 23 iunie. Fostul toboșar al trupei s-a luptat ani de zile cu o boală cruntă. Anunțul devastator a fost făcut de primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, pe Facebook.

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu!Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!

Leluț Vasilescu s-a stins din viață după o lungă suferință, fiind supus unei interventii chirurgicale pe cord. În trecut, toboșarul trupei Compact a suferit un șoc miocardic în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, moment în care a fost transportat de urgență la spital. Regretatul artist suferea de mai multe afecțiuni care i-au pus viața în pericol. În 1977, s-a infiintat trupa Compact, unde dintre cele mai apreciate trupe rock din România. Printre cele mai celebre piese ale lor se numără ”Cântec pentru prieteni”, lansată în 1988.

Blestemul trupei Compact

Se spune că trupa Compact ar fi blestemată. Primul eveniment tragic care a îndoliat o țară întreagă a avut loc în 2004, când basistul Teo Peter a murit în urma unui accident de mașină provocat de un angajat al Ambasadei SUA, la București. La nici un an, chitaristul Emil Laghia a fost ucis de partenera sa de viață, iar o lună mai târziu, impresarul George Popa a făcut infarct în somn și a murit.

Leluț Vasilescu a făcut infarct pe scenă, la Făgăraș, iar în 2011 Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. În 2013, Paul Ciuci a declanșat un război cu Leo Iorga, iar acesta a rămas fără posibilitatea de a folosit numele trupei Compact. În 2016 a murit primul chitarist al grupului, Marian Manoliu, iar în 2019 s-a stins din viață și Leo Iorga.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: