Redactia.ro
Home » Homepage » Doliu în teatru. A murit Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc

Doliu în teatru. A murit Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc

S-a mai stins o stea de pe scena teatrului românesc. A murit actrița Anca Vereşti, prima soție a lui Victor Rebengiuc. Iar vestea dureroasă vine chiar în preajma zilei de naștere a îndrăgitului actor.

Celebra actriță Anca Verești s-a stins din viață la vârsta de 89 ani. A fost căsătorită cu Victor Rebengiuc pentru 5 ani. Cei doi foști soți au rămas în relații extrem de bune, deși povestea lor de dragoste nu a rezistat timpului. Chiar îndrăgitul actor a postat o fotografie din tinerețe cu Anca Verești.

A murit Anca Verești, prima soție a lui Victor Rebengiuc

UNITER a făcut anunțul că Anca Verești a murit pe rețelele de socializare. Celebra artistă a fost descrisă drept „o prezență sobră, plină de demnitate’.

Mesajul UNITER în memoria actriței Anca Verești este unul cu totul emoționant.

„IN MEMORIAM ANCA VEREȘTI (12 august 1933 – 8 februarie 2022) UNITER află cu tristețe că actrița ANCA VEREŞTI ne-a părăsit. O prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut, ANCA VEREŞTI era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei „Artistii pentru artiști’, în fiecare an donând celor aflați în nevoie.Din 1956 până în 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra București.

Au fost 33 de ani de dăruire, de iubire de teatru. Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în „Nebuna din Chaillot’ de Jean Giraundoux, Viola în „A douăsprezecea noapte’ de W. Shakespeare, Natașa în „Război și pace’, după Lev Tolstoi. Alte spectacole în care a jucat: „Soțul ideal’ de Oscar Wilde, „Mamouret’ de Jean Sarment, „Casa Bernardei Alba’ de Federico Garcia Lorca, „Viraj periculos’ de I.B.Prinstley.

Drum lin spre Lumină, Anca Verești! Dumnezeu să vă ierte!’, este mesajul transmis de UNITER.

Victor Rebengiuc, despre Anca Verești: A fost prima dragoste

În urmă cu doar câteva luni, Victor Rebengiuc a vorbit despre prima sa soție, Anca Verești, despre care îndrăgitul actor a recunoscut că a fost prima lui dragoste.

“Anca Vereşti era colega mea din anul I de Institut, o fată extraordinar de frumoasă, cu reale calităţi pentru teatru. A fost prima mea dragoste, amândoi eram foarte tineri atunci. (…)”, a povestit actorul.

Victor Rebengiuc a mărturisit că s-a despărțit de Anca Verești deoarece s-a îndrăgostit de o altă femeie pe care o vedea mai frumoasă și mai talentată decât prima lui dragoste.

„Căsătoria noastră a durat din 60 până în 65, când am divorţat. M-am despărţit de Anca pentru că am întâlnit o altă fată foarte frumoasă, foarte talentată, pe care o chema Mariana Mihuţ. Oricum, relaţiile dintre mine şi Anca se răciseră şi intraseră într-o rutină.

Eram căsătoriţi, dar nu mai era dragostea aceea de la început, de pe vremea Institutului. A fost o femeie pe care am iubit-o, o pasiune a tinereţii, însă nu pot să fac un roman de viaţă sau de dragoste.’, spunea Victor Rebengiuc despre Anca Verești, prima sa soție, într-un interviu pentru Adevărul.

Victor Rebengiuc, zi de naștere

Astăzi, pe 10 februarie, Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În urmă cu un an declara că nu-i place să-și sărbătorească zilele de naștere. Cum arată faimosul Moromete la venerabila vârstă de 88 de ani. Cum își sărbătorește ziua de naștere unul dintre cei mai cunoscuți actori ai României.

„Eu nu fac parte din categoria celor cărora le place să-şi sărbătorească ziua de naştere. Pe măsură ce avansezi în vârstă, totul se schimbă. Azi sunt bine, dar tot îmi petrec durerile, în felul meu. Bătrâneţea aduce cu sine probleme de tot felul, multe supărătoare, dar şi un nivel ridicat de îngrijorare cu privire la starea proprie de sănătate, a celor din jurul tău sau alte lucruri, mai mult sau mai puţin importante. Aşa că, de ziua mea, nu există festivităţi aniversare.

Nu-mi plac! Va fi un program normal, întreaga zi. Nu-mi plac cadourile, şi nu de ieri, de azi. De fapt, cred că nici nu ştiu să fi fost vreodată un tip care să fi avut arta de a face cadouri inspirate. Ce aş putea dărui eu azi? O maşină, un tren, cum am văzut că fac alţii prin alte locuri? Nu ştiu ce să dau drept cadou, vă spun sincer!, s-a destăinuit Victor Rebengiuc, pentru Impact.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini