Redactia.ro
Home » Monden » Doliu la Hollywood. Un actor renumit s-a stins din viață după ce ani întregi s-a luptat cu o boală nemiloasă

Doliu la Hollywood. Un actor renumit s-a stins din viață după ce ani întregi s-a luptat cu o boală nemiloasă

GALERIE FOTO (2)

Doliu la Hollywood! Richard Roundtree, celebru pentru portretizarea personajului principal din filmul „Shaft” din 1971, s-a stins din viață marți, la vârsta de 81 de ani, în Los Angeles. Cel care a confirmat a fost managerului actorului. Iată detaliile!

Doliu la Hollywood! S-a stins din viață Richard Roundtree

Conform apropiaților actorului, Richard Roundtree se lupta de mai multă vreme cu cancerul pancreatic, iar boala făcuse ravagii în corpul său. „Cariera sa deschizătoare de drumuri a schimbat faţa divertismentului din întreaga lume, iar moştenirea sa durabilă va fi resimţită pentru generaţiile următoare. Inimile noastre sunt alături de familia sa şi de cei dragi în aceste momente dificile”, a declarat managerul actorului.

Richard Roundtree s-a născut într-o familie modestă și a fost crescut de mama sa, care era învățătoare. În timpul anilor de școală, s-a implicat în diferite activități artistice, dar nu și-a imaginat încă o carieră în actorie. A absolvit Universitatea DePauw cu o diplomă în economie și s-a mutat în New York pentru a urma studii de actorie la l’École supérieure de théâtre. Aceasta a fost decizia care i-a deschis drumul spre o carieră de succes în lumea divertismentului.

Cariera lui Richard Roundtree

Richard Roundtree a devenit celebru în 1971, când l-a portretizat pe John Shaft în filmul „Shaft.” John Shaft, detectivul particular dur, independent și cu o atitudine rebelă, a devenit un personaj iconic în cultura pop, reprezentând spiritul anilor ’70 și mișcarea luptei pentru drepturile civile. Filmul „Shaft” a fost o explozie de succes, iar Roundtree a primit recunoaștere mondială pentru interpretarea sa.

După „Shaft”, Richard Roundtree a continuat să lucreze în film și televiziune. A jucat într-o varietate de roluri, explorând versatilitatea sa ca actor. A apărut în numeroase producții de succes, inclusiv „Shaft’s Big Score!” (1972), „Shaft in Africa” (1973), și a revenit în rolul lui John Shaft în seria de televiziune „Shaft” din 1973-1974. Pe lângă acestea, el a jucat în filme precum „Se7en” (1995) și „Speed Racer” (2008), câștigând respectul și admirația în continuare a publicului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: