Redactia.ro
Home » Știri » Doliu pe scena politică. Fostul ministru al Turismului, Dan Agathon, a murit la 73 de ani

Doliu pe scena politică. Fostul ministru al Turismului, Dan Agathon, a murit la 73 de ani

GALERIE FOTO (2) Doliu în lumea cinematografiei! Un mare actor s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani

Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului a încetat din viață la vârsta de 73 de ani. Anunțul decesului lui Dan Matei Agathon a fost făcut în cursul zilei de joi, 20 iulie de către Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Fostul ministru Dan Matei Agathon a murit la 73 de ani

„Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el și pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această Mare Industrie a României! Odihnește-te în pace, Prietene!”, a scris, pe rețelele sociale, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a avut o carieră politică impresionantă și fructuoasă. El a fost membru fondator al PDSR și deputat de Bacău, în perioada 1992-1996, 1996-2000 și 2000-2004, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților. El a ocupat de două ori funcția de ministru al Turismului.

Dan Matei Agathon
Dan Matei Agathon

Cariera politică a lui Dan Matei Agathon

Prima dată a fost în intervalul 1992-1996, iar a doua oară a fost în timpul Guvernului Năstase, între anii 2000 și 2003. Mai mult decât atât, Dan Matei Agathon a ocupat și funcția de vicepreședinte al Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului, iar după 1989 a ocupat poziția de director în cadrul Guvernului României.

Dan Matei Agathon a fost secretar general și purtător de cuvânt al Confederației Patronale din Industria României (CONPIROM). În aprilie 2010, Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR). În anul 2013, Agathon a devenit președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii. Numele său rămâne cunoscut publicului, însă pentru controversatul proiect Dracula Park pe care a dorit să-l lanseze alături de Adrian Năstase.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini