Redactia.ro
Home » Știri » Donald Trump vrea să interzică TikTok: care sunt motivele lui și cum răspund reprezentanții aplicației

Donald Trump vrea să interzică TikTok: care sunt motivele lui și cum răspund reprezentanții aplicației

tiktok

Începând cu luna trecută, în Statele Unite a apărut o controversă în jurul aplicației TikTok. Oficialii americani ridică suspiciunea că datele utilizatorilor colectate de organizația-mamă ByteDance prin TikTok ar ajunge la guvernul Chinei. Trump a anunțat că în curând va decide soarta aplicației, urmând probabil să emită un ordin executiv prin care ByteDance să vândă operațiunile TikTok către SUA.

Ce sunt ByteDance și TikTok?

ByteDance este o companie chineză multinațională de tehnologie de internet cu sediul central la Beijing. A fost fondată de Zhang Yiming când acesta avea doar 29 de ani, în 2012. Astăzi compania este estimată la 180 de miliarde de dolari americani. În 2016, ByteDance a lansat aplicația TikTok care anul acesta a ajuns la două miliarde de descărcări.

Utilizatorii, majoritatea tineri sub 20 de ani, folosesc TikTok pentru a crea clipuri de 15 secunde care presupun metode inovative de editare, coregrafii, monologuri amuzante sau lip-synching. Aceste clipuri sunt apoi disponibile pentru urmăritori sau străini. Toate conturile sunt publice, dar unele clipuri pot fi restricționate pentru anumiți utilizatori.

De ce este Trump împotriva aplicației?

Antipatia președintelui Trump pentru TikTok are și motive mai puțin evidente, care nu se rezumă doar la temerile cu privire la siguranța datelor utilizatorilor americani. TikTok a fost interzis și în India, însă pe fondul unei neînțelegeri mai ample cu China. Relațiile lui Trump cu China nu au fost bune în niciun moment din mandatul său, iar simplul fapt că aplicația este deținută de o companie chineză constituie un motiv destul de bun pentru președinte pentru a încerca să o interzică.

În plus, utilizatorii TikTok l-au înfuriat pe Trump când au anunțat pe platformă că au cumpărat bilete la adunarea sa de campanie din orașul Tulsa, fără să aibă intenția de a lua parte la întrunire, pentru ca republicanii să nu aibe destui spectatori. Majoritatea celor care folosesc TikTok sunt tineri cu convingeri liberale care se opun republicanilor și conservatorilor.

Cum se apără ByteDance?

Reprezentanții companiei care deține TikTok spun că serverele pe care sunt stocate datele utilizatorilor americani sunt în Statele Unite, având back-up în Singapore. „Nu acceptăm mijloace politice de publicitate și nu impunem nicio convingere politică- singurul nostru obiectiv este să rămânem o platformă dinamică unde toți se pot simți bine”, a spus Kevin Mayer, directorul general de la TikTok.

Așadar, compania respinge orice acuzație legată de trimiterea datelor guvernului chinez. Managerul Vanessa Pappas a declarat: „Atunci când vine vorba de siguranță și securitate, noi construim cea mai sigură aplicație, pentru că știm că asta e ceea ce trebuie să facem. Vom rămâne aici pentru mult timp, continuați să vă faceți auziți și haideți să susținem TikTok”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: