Redactia.ro
Home » Homepage » Dosar penal la spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. 20 de pacienți au murit în doar patru zile

Dosar penal la spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. 20 de pacienți au murit în doar patru zile

20 de oameni au murit la spitalul Sf. Pantelimon.

Într-o dezvoltare îngrijorătoare a evenimentelor, Spitalul Sf. Pantelimon din București se confruntă cu acuzații serioase după ce s-a raportat că 20 de pacienți internați în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) au decedat între 4 și 7 aprilie, în urma unei presupuse administrări incorecte a unui medicament. Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila, a reacționat prompt, trimițând Corpul de Control la unitatea medicală pentru a investiga aceste acuzații grave.

Incidentul a fost adus inițial în atenția managementului spitalului de către directorul de îngrijiri, care a fost informat de un asistent medical despre moartea neașteptată a celor 20 de pacienți. În urma acestor informații alarmante, conducerea spitalului a format o comisie din medici de alte secții pentru a examina situația, în timp ce Corpul de Control al Ministerului Sănătății a fost de asemenea mobilizat pentru a contribui la anchetă.

Ce a transmis Ministerul Sănătății în acest caz

Pentru a asigura o evaluare amănunțită și imparțială a acuzațiilor, Ministerul Sănătății a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București. Rezultatele investigației ar putea fi înaintate și altor autorități competente, dacă se va considera necesar.

Pe fondul acestor evenimente, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București au confirmat deschiderea unui dosar penal în legătură cu acest caz. Astfel, autoritățile judiciare au început procedurile pentru a determina circumstanțele exacte ale acestor decese nefericite.

„Eu am îndoieli cu privire la această situație, mai ales că vorbim de un asistent medical care afirmă că medicii nu ar fi administrat tratamentul corect, nu pot să mă pronunț, nu sunt specialist, nu știu situația de la fața locului, însă în mod evident dacă este vorba despre o culpă medicală gravă, din partea Colegiului sau a altor instituții abilitate va exista o implicare, nu pot să mă antepronunț, deocamdată e o vorba doar despre o sesizare scrisă fără precizarea autorului sesizării. Asistenta care a făcut sesizarea nu e nominalizată.(…)”, a spus Rafila la Digi24.

Oamenii legii au deschis o anchetă penală în acest caz

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și-a exprimat îndoielile și preocupările cu privire la aceste acuzații, subliniind necesitatea unei investigații amănunțite pentru a clarifica situația. „Nu putem să tragem concluzii pripite doar în urma unei afirmații neverificate. Nu e vorba despre o acuzație asumată și nu cunoaștem cine e autorul acestei acuzații”, a declarat Rafila, evidențiind complexitatea cazului și importanța unei abordări prudente și bazate pe dovezi.

Această situație alarmantă aruncă o umbră asupra practicilor medicale și a siguranței pacienților în cadrul sistemului de sănătate. Pe măsură ce investigațiile progresează, comunitatea așteaptă răspunsuri și măsuri concrete pentru a preveni astfel de tragedii în viitor și pentru a asigura că standardele de îngrijire medicală sunt respectate la cel mai înalt nivel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: