Redactia.ro
Home » Știri » Două femei, mamă și fiică, au fost eliberate de gruparea Hamas „din motive umanitare”. Primele imagini cu ele

Două femei, mamă și fiică, au fost eliberate de gruparea Hamas „din motive umanitare”. Primele imagini cu ele

GALERIE FOTO (3)

Membrii grupării Hamas au difuzat materiale vizuale care prezintă momentul eliberării celor două persoane captive, Natali Raanan, o tânără în vârstă de 18 ani, și mama ei, Judith Tai Raanan, care au fost preluate de către forțele armate israeliene după două săptămâni în care au fost sechestrate de către Hamas.

Primele imagini cu cele două ostatice, mamă și fiică, eliberate de teroriștii din Gaza

Membrii grupării au subliniat că au luat decizia de a le elibera pe cele două din motive umanitare. Cele două femei au fost transportate la o bază militară situată în centrul Israelului. Primele imagini cu ele au fost făcute publice în cursul nopții trecute.

Hamas mai susține că a luat această decizie pentru a demonstra lumii întregi că afirmațiile făcute despre ei de președintele Joe Biden sunt lipsite de fundament real. Cele două femei au fost răpite în data de 7 octombrie din kibbutzul Nahal Oz.

După aflarea veștii conform cărora cele două femei de origine americană au fost eliberate, președintele Statelor Unite ale Americii și-a exprimat încântarea și a mulțumit guvernului din Qatar pentru faptul că a mediat eliberarea celor două femei.

Bombardamentele continuă în Gaza

Au trecut două săptămâni de la atacul sângeros al rebelilor Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, iar situația din Orientul Mijlociu este încă extrem de tensionată. Deși gruparea teroristă a eliberat doi ostatici americani vineri seara, sute dintre ei rămân prinși în Gaza.
La punctul de trecere a frontierei Rafah, situația este la fel de complicată: deși transportul convoaielor umanitare în zonă va fi permis începând de sâmbătă, problema refugiaților rămâne concentrată la granița egipteană.
Între timp, bombardamentele au continuat fără încetare în Gaza și încă 29 de persoane au murit peste noapte, potrivit cifrelor furnizate de ministerele controlate de Hamas din Gaza.
Peste un milion de oameni și-au evacuat locuințele din Fâșia Gaza în ultima săptămână din cauza creșterii tensiunilor și a temerii unei posibile invazii violente israeliene împotriva Hamas. Resursele de apă se epuizează, iar spitalele avertizează că ar putea fi nevoite să își suspende operațiunile. Locuitorii din enclavă se pregătesc pentru posibile acțiuni militare de amploare din partea Israelului și iau în calcul cele mai negre scenarii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: