Redactia.ro
Home » Stil de viață » Dulceața de ardei iuți, sănătate curată! Te ajută să arzi caloriile, fără bătăi de cap. Rețeta simplă pentru toate gospodinele

Dulceața de ardei iuți, sănătate curată! Te ajută să arzi caloriile, fără bătăi de cap. Rețeta simplă pentru toate gospodinele

Dulceața de ardei iute este tocmai bunăpentru preparatele din carne. Ardeii iuți au foarte multe beneficii, însă printre principalele ar fi că ajută la intensificarea metabolismului, scade tensiunea arterială, arde și caloriilor. Dacă și tu vrei să prepari o astfel de dulceață acasă, noi îți prezentăm toți pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Ingrediente:

Mai jos vă prezentăm toate ingredientele necesare pentru dulceața de ardei iuți. Cu siguranță, mulți aveți deja acasă ingredientele, iar dacă nu, dați o fugă la piață sau supermarket.

  • 600 gr ardei iute roșu
  • 400 gr capia mici
  • 1 kg zahăr
  • 1 litru oțet

Mod de preparare:

Se spalăardeii capia și cei iuți, iar mai apoi se scot semințele. După ce au fost curățați bine, ardeii se taie în fâșii mici, iar într-un vas se amestecă oțetul cu zahărul și se pun la fiert pentru 30 de minute. Asta până când se obține un sos potrivit pentru dulceață. Atunci când siropul este gata, se adaugă ardeii. Se mai las la fiert pentru 20-30 minute până când dulceața are un aspect caramelizat.

Dulceața se lasă la răcit și se păstrează în borcane de mici dimensiuni. Borcanele se sterilizează în cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 10-15 minute. Dulceața de ardei iute poate fi servită alături de fripturi sau diferite preparate din carne.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: