Redactia.ro
Home » Știri » Durere fără margini după moartea fulgerătoare a pilotului din avionul MiG-21, prăbușit la Constanța: ”Aseară ai venit să îmi aduci mărțișor!”

Durere fără margini după moartea fulgerătoare a pilotului din avionul MiG-21, prăbușit la Constanța: ”Aseară ai venit să îmi aduci mărțișor!”

Durere fără margini în urma morții lui Costinel-Iosif Niță, pilotul care s-a stins din viață seara trecută când avionul MiG-21 LanceR pe care îl pilota s-a prăbușit.

Apropiații pilotului Costinel-Iosif Niță au primit cu maximă durere vestea că pilotul s-a prăbușit cu avionul său. Pe rețelele sociale, prietenii pilotului de doar 31 de ani au postat mesaje emoționante în memoria regretatului tânăr.

Durere fără margini după moartea fulgerătoare a pilotului din avionul MiG-21, prăbușit la Constanța: ”Aseară ai venit să îmi aduci mărțișor!”

Este și cazul unei tinere, prietenă din copilărie a pilotului Costinel-Iosif Niță, care a povestit despre ultima întâlnire cu cel ce i-a fost “ca un frate mai mare”.

”Cer albastru în Rai, sufletul meu!
Am crescut împreună, mi-ai fost alături în multe din cele mai dificile momente ale vieții, ai fost ca un frate mai mare.
Aseară ai venit sa îmi aduci mărțișor, nici prin cele mai urate vise nu mi-am imaginat că azi tu o sa fii cel care pilotează avionul ăla nenorocit.
Te iubim infinit și vei rămâne mereu în sufletele noastre.
E una din cele mai urate zile din viata mea, s-a rupt o parte din mine, din sufletul meu!”, este mesajul unei prietene de-ale pilotului.

”Băiat de elită. Este foarte trist că viața lui a fost atât de scurtă. E în ceruri, acolo unde probabil i-a plăcut lui cel mai mult.”, este un alt mesaj emoționant în memoria pilotului din MiG-ul prăbușit la Constanța.

”Nu cred!!!! Nu poate fi adevărat…Zbor lin, Costinel!”, își exprimă și alți cunoscuți de-ai pilotului regretul.

MiG prăbușit în Constanța: pilotul a murit, deși s-a catapultat

”Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în județul Constanța, şi-a pierdut viaţa.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcția de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.”, potrivit Ministerului Apărării.

O comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.

Elicopter prăbușit în misiunea de salvare a pilotului avionului MiG căzut în Constanța

În cursul zilei de joi, 3 martie, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie. Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, potrivit oficialilor.

„Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.”, au mai transmis reprezentanții MApN

Atunci a pornit în misiune de salvare elicopterul IAR 330 Puma, la bordul căruia se aflau alți șapte militari. Din nefericire, și aceștia și-au pierdut viața chiar în timp ce încercau să-și salveze colegul. Elicopterul s-a prăbușit la scurt timp.

„Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor”, informează

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: