Redactia.ro
Home » Știri » e-Transport: Evită sancțiunile ANAF prin integrarea cu TIMOCOM, oferită de Soft Net Consulting

e-Transport: Evită sancțiunile ANAF prin integrarea cu TIMOCOM, oferită de Soft Net Consulting

e-Transport este un sistem electronic integrat de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României. Acesta are ca scop principal reducerea evaziunii fiscale, creșterea gradului de colectare a TVA și prevenirea și combaterea comerțului ilicit de bunuri.

e-Transport este un sistem electronic integrat de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României. Acesta are ca scop principal reducerea evaziunii fiscale, creșterea gradului de colectare a TVA și prevenirea și combaterea comerțului ilicit de bunuri.

Soft Net Consulting este partenerul tău de încredere pentru soluții IT personalizate și poate ajuta la implementarea și utilizarea corectă a sistemului e-Transport.

Iată toate informațiile de care ai nevoie pentru a fi în conformitate.

Ce trebuie să știi despre notificarea către ANAF și atribuirea codului UIT

e-Transport este un sistem electronic integrat de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României. Pentru a putea porni la drum, notificarea către ANAF trebuie transmisă înainte de a pune transportul în mișcare.

Mai mult, transportul poate fi pus în mișcare doar după ce ANAF validează notificarea și atribuie transportului un cod UIT.

Codul UIT este codul unic generat de Sistemul RO e-Transport, prin intermediul căruia se identifică bunurile aferente fiecărei relații comerciale care face obiectul transportului de bunuri cu risc fiscal ridicat. Codul UIT se înscrie în mod obligatoriu pe documentul de transport, lizibil și fără ștersături sau adăugări.

Ce tipuri de transporturi sunt vizate de e-Transport

Sistemul RO e-Transport vizează următoarele tipuri de transporturi:

 • transporturile care încep și se finalizează pe teritoriul țării;
 • orice tranzacție transfrontalieră care începe în România (de exemplu: export, livrare intracomunitară);
 • orice tranzacție transfrontalieră care se finalizează în România (de exemplu: import, achiziție intracomunitară).

Cine trebuie să declare și care sunt categoriile de bunuri cu risc fiscal

Conform prevederilor legale, obligația declarării în sistemul RO e-Transport revine agenților economici care inițiază un transport ce conține bunuri cu risc fiscal ridicat. Categoriile de bunuri cu risc fiscal ridicat sunt:

 • legume, fructe, rădăcini și tuberculi alimentari;
 • alte plante comestibile;
 • băuturi alcoolice;
 • construcții noi;
 • produse minerale (apă minerală naturală, nisip și pietriș);
 • Îmbrăcăminte și încălțăminte.

Care sunt cele trei condiții care trebuie îndeplinite pentru a fi necesară notificarea către ANAF

Notificarea către ANAF este necesară în cazul transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat care îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:

 • vehiculul rutier care face transportul are o masă maximă autorizată mai mare de 2,5 tone;
 • greutatea totală a bunurilor cu risc fiscal depășește 500 kg;
 • valoarea totală a bunurilor este mai mare de 10.000 RON pentru o singură tranzacționare.

În cazul în care transportul are ca obiect și alte bunuri decât cele cu risc fiscal, tot aveți obligativitatea să le raportați pe toate în sistemul Ro e-Transport, nu doar pe cele cu risc fiscal.

Soft Net Consulting – partenerul tău de încredere pentru soluții IT personalizate pentru e-Transport

Soft Net Consulting oferă soluții IT personalizate pentru companiile de logistică și transport, inclusiv implementarea și utilizarea corectă a sistemului e-Transport. Compania te poate ajuta la automatizarea întregului flux de transport, de la preluarea comenzilor, planificarea expedițiilor, monitorizarea rutelor, procesarea documentelor și analiza activității.

În plus, Soft Net Consulting poate ajuta la urmărirea și planificarea camioanelor, urmărirea unei încărcări optime pe fiecare camion, sub încărcătura maximă admisă pe osie și sub sarcina maximă pe axe în funcție de categoria de drum ce va fi parcursă.

Cu ajutorul integrărilor potrivite, poți urmări și optimiza rutele de transport pentru minimizarea costurilor, generarea automată a realizărilor salariale pentru șoferii plătiți în acord, evidențierea consumurilor de combustibil pe categorii de drum, evidențierea timpilor de transport efectiv separat de timpii de încărcare și multe altele. Tehnologia te poate ajuta acum inclusiv la gestionarea reparării mașinii, a reviziilor planificate ale mașinilor în funcție de normativele de reparații pe kilometrii parcurși și depistarea defecțiunilor frecvente înregistrate pe fiecare mașină și utilaj de transport.

Soft Net Consulting oferă soluții IT personalizate pentru diferite industrii, inclusiv distribuție, producție, retail, e-commerce, servicii profesionale, construcții, agricultură și utilități. Este partenerul tău de încredere pentru soluții IT personalizate și poate ajuta la implementarea și utilizarea corectă a sistemului e-Transport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini