Redactia.ro

Ea e este femeia din spatele lui Roger Federer. Totul despre soția, mama copiilor, dar și managerul sportivului

Numele lui este răsunător, însă pe ea puțini o cunosc. Vorbim despre Mirka Federer, femeia cu care tenismenul e căsătorit de mai bine de zece ani și care i-a dăruit acestuia patru copii.
Prezentă în toate etapele importante din cariera tenismenului, Mirka n-a lipsit nici de la finala Wimbledon. Ea l-a susținut, discret, din tribună și a trăit, cot la cot, toate emoțiile meciului cu Novak Djokovic.

Ea este femeia din spatele lui Roger Federer

Mirka este fostă tenismenă

Ea s-a născut în Slovacia, însă a emigrat în Elveția la doar doi ani. Aici, ea s-a format ca tenismenă și a ajuns să articipe la Jocurile Olimpice din 2000. Cel mai bun scor din cariera ei a fost clasarea pe locul 76 în WTA. Din păcate, în urma unei accidentări la picior, Mirka a fost nevoită să se retragă din joc în 2002.
De atunci, Mirka a preluat frâiele carierei soțului ei. Mirka se ocupă de relațiile cu presa, dar este și managerul tenismenului. Este nelipsită de la meciurile soțului ei și îl susține necondiționat

Căsătoria cu Roger Federer și cei patru copii

Mirka și Roger Federer s-au cunoscut chiar la Jocurile Olimpice din Sydney, din 2000, iar de atunci sunt de nedespărțit. Au ajuns în fața altarului în 2009 și sunt părinții a patru copii: două fetițe și doi băieți.

Roger Federer despre soția lui

Mirka îl susține necondiționat

“Refuz să dorm fără soţia mea. Mereu am vrut să facem copii, dar visul meu a fost întotdeauna să o am lângă mine, nu să dormim în alte camere. Prefer să-i aud pe copii plângând, decât să stau departe de ea. (…) Singurele lucruri de care sunt ataşat sunt soţia, copiii mei şi prietenii mei. Tenisul? E excelent. Dacă înving, e fantastic. Dacă pierd, e bine şi aşa.”, a spus Roger Federer, potrivit adevărul, într-un interviu mai vechi.