Redactia.ro
Home » Știri » Ea este alpinista româncă ce a murit pe Vârful Aconcagua! O chema Mihaela și avea 56 de ani

Ea este alpinista româncă ce a murit pe Vârful Aconcagua! O chema Mihaela și avea 56 de ani

O veste tragică a cutremurat comunitatea alpinistă internațională în ultimele zile, în urma decesului regretabil al Mihaelei Gabi Ianoși, o alpinistă româncă în vârstă de 56 de ani, pe vârful Aconcagua din Argentina. Informația dureroasă a fost difuzată de presa argentiniană, aducând cu sine detalii cutremurătoare despre momentele tragice petrecute la înălțimea de 6.960,8 metri.

Conform raportului oficial al poliției, tragedia a avut loc în prezența mai multor turiști europeni, cu câteva minute înainte ca Mihaela să ajungă pe vârf.

Ea este Mihaela, românca ce a murit pe Vârful Aconcagua

Din motive încă necunoscute, alpinista și-a pierdut cunoștința și a leșinat, necesitând intervenția promptă a unui medic aflat printre cei prezenți. Încercările de resuscitare au fost făcute cu disperare, iar adrenalina a fost administrată, dar, cu regret, acestea nu au putut salva viața alpinistei românce. O tragedie de o amploare atât de mare într-un loc atât de impunător.

Cazul a fost preluat pentru investigații de către Procuratura Uspallata, iar detaliile complete ale incidentului urmează să fie dezvăluite în timpul anchetei. Vârful Aconcagua, situat în nord-vestul provinciei Mendoza, este cel mai înalt munte din emisfera vestică și atrage alpiniști din întreaga lume datorită provocărilor sale considerabile.

Tot mai multe persoane își pierd viața pe munte

În contextul actual, sezonul ascensiunilor este în plină desfășurare, iar presa de specialitate avertizează asupra obstacolelor semnificative pe care le prezintă călătoria pe Aconcagua. Condițiile meteorologice dificile, combinate cu vântul intens, pot transforma această expediție într-un test sever pentru chiar cei mai experimentați alpiniști.

De-a lungul acestui sezon, Aconcagua a înregistrat deja trei victime, iar moartea Mihaelei Gabi Ianoși se adaugă tristei listei. Raul Alexander Tartera, un american de 30 de ani, a suferit un deznodământ fatal pe traseul de coborâre, la scurt timp după ce a atins vârful, în timp ce la începutul lunii ianuarie, un alpinist rus a fost găsit decedat în Plaza de Mulas, la o altitudine de peste 4.200 de metri deasupra nivelului mării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: