Redactia.ro
Home » Știri » Ea este femeia care nu simte durerea. A scăpat dintr-un accident grav de mașină doar cu o zgârietură. Explicația medicilor

Ea este femeia care nu simte durerea. A scăpat dintr-un accident grav de mașină doar cu o zgârietură. Explicația medicilor

femeia care nu simte durerea

Jurnalele medicale relatează cazuri extraordinare ale pacienților din întreaga lume, însă situația lui Jo Cameron, o pensionară din Scoția, a reușit să-i uimească chiar și pe cei mai experiementați medici. Femeia este incapabilă să simtă durerea, stresul, iar organismul ei se reface co o viteză greu de crezut. Iată care este explicația! Doar un singur om, exceptând-o pe ea suferă de aceeași malformație neobișnuită!

O femeie din Scoția este incapabilă să simtă durerea sau stresul. Explicația medicilor

Fosta profesoară a avut, de-a lungul timpului, oase rupte, tăieturi, artrită și mai multe intervenții chirurgicale, fără a avea nevoie de analgezice. În plus, ea nu simte nimic dacă uleiul sare pe pielea ei atunci când gătește și a reușit să scape dintr-un accident de mașină având doar câteva vântăti ușoare. Ea a dat naștere fără să simtă durerile crunte ale facerii, însă nici prin minte nu i-a trecut că ar putea să fie un supraom. Abia acum 10 ani, medicii au găsit explicația pentru care organismul ei are această capacitate fabuloasă de a se regenera în timp-record.

În 2013, ea a solicitat tratament pentru o problemă la șold, care s-a dovedit a fi o degenerare articulară severă – deși nu simțea niciun disconfort. Lui Jo i s-a înlocuit șoldul, făcând față cu două paracetamoluri a doua zi după procedura în mod normal „chinuitoare”. Uimiți de lipsa ei de durere, medicii au trimis-o pe pensionară la o unitate specializată, unde a aflat în sfârșit de ce avea „superputeri”.

Oamenii de știință au dezvăluit că situația bizară a acestei pensionare în vârstă de 75 de ani se datorează unei mutații în gena FAAH-OUT, necunoscută până acum. Dar experții de la University College London (UCL) au acum o înțelegere mult mai clară a modului în care aceste variații funcționează la nivel molecular. Cercetătorii au declarat că descoperirile, publicate în revista Brain, deschid uși pentru noi cercetări în domeniul medicamentelor în legătură cu gestionarea durerii și vindecarea rănilor.

Profesorul James Cox, de la UCL Medicine, care este unul dintre autorii principali ai studiului, a declarat: „Înțelegând cu exactitate ce se întâmplă la nivel molecular, putem începe să înțelegem biologia implicată, iar acest lucru deschide posibilități pentru descoperirea de medicamente care ar putea avea într-o zi un impact pozitiv de anvergură pentru pacienți.”

Aceștia au descoperit că nivelurile de activitate a enzimei din gena FAAH erau semnificativ reduse în cazul lui Jo. Oamenii de știință au analizat, de asemenea, probe de țesut pentru a studia efectele mutațiilor genei FAAH asupra altor căi moleculare și au descoperit o activitate crescută a unei alte gene, cunoscută sub numele de WNT16, care a fost anterior legată de formarea oaselor. De asemenea, au fost găsite modificări în alte două gene, BDNF și ACKR3, despre care ei cred că ar putea contribui la nivelul scăzut de anxietate, frică și nedurere a lui Jo.

Jo este convinsă că va ajunge să trăiască peste 100 de ani

Acum, Jo înțelege care este motivul pentru care organismul ei se regenerează atât de repede și este convinsă că trăi mai mult decât toți prietenii săi întrucât ea nu se confruntă cu stresul, un factor atât de important în declanșarea problemelor de sănătate.

„Durerea există cu un motiv, te avertizează – auzi semnale de alarmă – și ar fi frumos să ai un avertisment atunci când ceva nu este în regulă”, a spus ea. „Dar cu siguranță eu voi trăi până la 120 de ani, cel mai mult decât toți prietenii mei pentru că eu nu mă confrunt cu stresul, care este cel mai mare ucigaș”, a completat aceasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: