Redactia.ro
Home » Știri » Ei sunt cei care vor primi pensii mai mari în 2024. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Ei sunt cei care vor primi pensii mai mari în 2024. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Este oficial: S-au virat pensiile către seniori! Când vor ajunge banii

O nouă legislație a pensiilor aduce schimbări semnificative pentru anumite categorii de pensionari, cu majorări de până la 90%. Anunțul a fost făcut de Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, marcând o veste bună pentru aproximativ 95% din dosarele care au fost reevaluate.

Implementarea acestei legi presupune semnarea unui contract cu o firmă pentru realizarea unui nou soft de calcul al pensiilor conform noilor prevederi legislative.

Cine va primi o pensie mai mare

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a explicat că evaluarea dosarelor se apropie de finalizare, iar normele metodologice de aplicare a noii legi a pensiilor sunt pe cale să fie publicate în Monitorul Oficial. Odată cu această publicare, se va semna contractul pentru realizarea softului care va calcula pensiile conform noilor reguli.

Baciu a subliniat că, în paralel, se lucrează la finalizarea evaluării dosarelor, iar firma responsabilă de mentenanța sistemului informatic al Casei Naționale de Pensii va crea softul în așa fel încât să se asigure că toți cei aproximativ 5 milioane de pensionari vor primi pensiile recalculate conform noii legi până în luna septembrie.

„Colegii sunt spre final, au un procent destul de mare de dosare deja finalizate şi sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să finalizăm acest proces de evaluare pentru a merge mai departe. Aici vorbim despre normele metodologice de aplicare a Legii 360/2023. În momentul când avem deja normele publicate în Monitorul Oficial suntem în măsura să semnam contractul subsecvent cu firma care realizează softul privind calculul pensiilor pe noua formula de calcul prevazuta în noua lege a pensiilor.

În paralel colegii lucrează să finalizeze acest proces de evaluare. După aceea, colegii de la firma care asigura mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii vor realiza acest soft astfel încât, așa cum ne propunem cu toții, în luna septembrie toți pensionarii, aproximativ 5 milioane de pensionari să primească deja pensiile recalculate după noua formula de calcul prevazuta în legea 360/2023″, a spus președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu.

Creșteri mari pentru pensionari

Referitor la majorarea netă a pensiilor, Baciu a precizat că se vor aplica creșteri considerabile pentru anumite categorii de pensionari, în special pentru cei care au cotizat cel puțin 25 de ani și obțin pensii apropiate de indemnizația socială minimă. Persoanele care au lucrat pe salariul minim și au contribuit la asigurările sociale timp de cel puțin 25 de ani vor avea pensii majorate cu procente cuprinse între 20 și 90%.

Aceste creșteri majore se vor aplica în special pensiilor mici, care sunt adesea situate în apropierea indemnizației sociale minime. Baciu a explicat că, în urma simulărilor efectuate, sunt anticipate creșteri spectaculoase de până la 90% pentru cei care au muncit ani la salariul minim și au avut contribuții mici la sistemul de pensii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: