Redactia.ro
Home » Știri » El este cel care încasează cea mai mare pensie din România. Îi intra in cont lunar peste 19.000 de euro

El este cel care încasează cea mai mare pensie din România. Îi intra in cont lunar peste 19.000 de euro

Pensionarii care vor primi o pensie mai mică după recalculare: Cine sunt și ce presupune noua formulă de calcul a pensiilor

În România, discuțiile privind sistemul de pensii sunt mereu în prim-plan, iar recentele date furnizate de Casa Națională de Pensii au atras atenția asupra unor pensii excepțional de mari, obținute strict pe bază de contributivitate. Un fost angajat din sistemul bancar a devenit protagonistul unei astfel de pensii, care a ajuns la o valoare netă lunară de peste 19.000 de euro.

Dacă de obicei știm de la bunici, părinți sau chiar din propria experiență că pensiile ajung abia la câteva sute de lei, care nici nu ajung uneori la traiul de pe o zi pe alta, iată că unii sunt tare norocoși. Un român se bucură de o pensie de câteva mii bune de euro pe lună.

Suma este una șocantă

Potrivit informațiilor furnizate de news.ro, pensia netă a fostului bancher este una impresionantă, de 95.965 de lei lunar. Această sumă este obținută prin aplicarea unui impozit de 10% pentru suma care depășește 2.000 de lei. Astfel, o sumă brută de 108.627 de lei se transformă într-o pensie netă de peste 19.000 de euro lunar. Dar aceasta nu este singura pensie uriașă din țară. Pe lista pensiilor generoase se mai află și alte sume notabile.

A doua pensie ca mărime din România este de 81.299 de lei brut, adică aproximativ 14.274 de euro net lunar. La fel, a treia pensie ca valoare brută atinge 78.526 de lei, traducându-se în aproximativ 13.800 de euro net lunar. Aceste sume impresionante ridică întrebări importante cu privire la echitatea și sustenabilitatea sistemului de pensii din România.

Implicațiile sociale

Deși este important să se recunoască contribuția și angajamentul de-a lungul carierei pentru obținerea unei pensii confortabile, există și preocupări legate de disparitățile evidente între aceste pensii de top și pensiile medii în țară. Pensiile medii în România sunt semnificativ mai mici, cum ar fi cele de aproximativ 2.290 de lei (450 de euro) în luna februarie. Această discrepanță poate alimenta nemulțumirea și poate accentua sentimentul de inechitate în rândul populației.

Pe de altă parte, se poate argumenta că aceste pensii mari sunt o recompensă pentru ani de muncă și contribuții semnificative la sistemul bancar sau în alte domenii. Cu toate acestea, este necesară o evaluare atentă a modului în care aceste sume extraordinare pot influența echilibrul și sustenabilitatea sistemului de pensii.

Cazurile de pensii extrem de mari din România atrag atenția asupra complexității și provocările sistemului de pensii. Dezbaterile privind echitatea, sustenabilitatea și direcția viitoare a acestui sistem sunt esențiale pentru asigurarea unui viitor sigur și echitabil pentru toți pensionarii din țară. Aprecierea contribuției fiecărui individ și găsirea unui echilibru între recompensele meritate și asigurarea unei distribuții corecte a resurselor reprezintă provocări esențiale pentru societatea românească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: