Redactia.ro
Home » Știri » El este David, adolescentul de 17 ani care a murit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc. Urma să își facă majoratul chiar în ziua de Crăciun

El este David, adolescentul de 17 ani care a murit sub dărâmăturile internatului din Odorheiu Secuiesc. Urma să își facă majoratul chiar în ziua de Crăciun

GALERIE FOTO (5)

Tragedia devastatoare care a lovit internatul liceului din Odorheiu Secuiesc a răpit viața unui tânăr promițător în vârstă de 17 ani, numit David. Într-o zi cu adevărat nefastă, zidul internatului s-a prăbușit subit, transformând speranțele și visele a patru elevi, inclusiv ale lui David, într-un coșmar tragic.

David, un tânăr de numai 17 ani, a fost victimă a unei greșeli superficiale care a dus la pierderea sa prematură. El și alți trei colegi de școală au trăit ultimele clipe ale vieții sub dărâmăturile internatului liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc. Chiar dacă aveau întreaga viață în față și aspirații pentru un viitor promițător, destinul le-a luat un curs tragic în această zi nefastă.

El este David, băiatul mort sub dărâmături

Impactul tragic al prăbușirii nu a avut amplitudinea necesară doar pentru a provoca panică și disperare, ci și pentru a îngropa sub dărâmături patru elevi, inclusiv pe David. El, împreună cu ceilalți trei colegi, a devenit captivul unei misiuni de salvare dificile. În încercarea lor disperată de a-i salva, echipele de salvatori au făcut tot posibilul pentru a ajunge la cei prinși sub dărâmături.

Cu toate echipamentele la dispoziție, inclusiv o dronă cu termoviziune și un câine antrenat, salvamontiștii au depus eforturi uriașe pentru a-i salva pe elevi. Cu toate acestea, misiunea a fost extrem de dificilă, dată fiind cantitatea mare de dărâmături. Potrivit informațiilor de la fața locului, David, în ciuda eforturilor sale și a ghidării constante a salvatorilor, a devenit victima tragică a acestui incident nefericit.

Din păcate, când echipele de salvare au reușit să-l găsească sub dărâmături, era deja prea târziu. Inima tânărului de 17 ani încetase să mai bată, iar el a fost declarat decedat. Această tragedie a lăsat în urmă o mamă îngenuncheată de durere, care a crescut singură pe David. În acest an, în ziua de Crăciun, David ar fi împlinit 18 ani, dar bucuria unei petreceri de majorat a fost umbrită de tristețea adâncă a înmormântării sale.

De ce s-a dărâmat peretele internatului

Prima presupunere cu privire la cauza prăbușirii zidului indică lucrările recente desfășurate în zonă. O echipă de muncitori a fost ocupată în ultimele zile conectând internatul la rețeaua pluvială și la cea de canalizare. Se pare că aceste lucrări au slăbit structura de rezistență a clădirii, contribuind astfel la tragedia care a avut loc în această zi tragică.

“La începutul anului şcolar au fost verificate mai multe unităţi de învăţământ, în echipe mixte, împreună cu Instituţia Prefectului, cu colegii de la ISU, de la DSP, bineînţeles, şi de la Inspectoratul Şcolar.

Această clădire este a Bisericii Romano-Catolice şi momentul în care astăzi (luni n.r.) s-a întâmplat, a fost prima dată când am aflat că există o problemă acolo, la acest internat.

Din datele pe care le-au completat unităţile de învăţământ privind clădirile pe care le au, sunt trei clădiri (ale Liceului n.r.), două au fost încadrate în risc seismic 3, aceasta era neîncadrată în risc seismic.

Celelalte două clădiri au fost reabilitate, o reabilitare a fost făcută la o clădire în intervalul 2018 – 2020, cealaltă a fost reabilitată în intervalul 2020 – 2022, iar aceasta nu a fost reabilitată şi nici nu era în curs de consolidare.

Menţionez, încă o dată, că nu sunt clădirile şcolii, ci sunt închiriate (…), se află în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolice”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Cristinel Glodeanu, pentru Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: