Redactia.ro
Home » Știri » El este Dorin, pompierul din Neamț care a salvat o viață în afara programului. Are acasă o soție și o fetiță pe drum

El este Dorin, pompierul din Neamț care a salvat o viață în afara programului. Are acasă o soție și o fetiță pe drum

Dorin, un tânăr pompier în vârstă de 27 de ani, a avut parte de o ultimă zi de muncă la ISU Neamț pe cât de memorabilă, pe atât de eroică. Chiar înainte de a părăsi definitiv unitatea pentru a se muta acasă, la Bistrița, unde locuiește cu soția sa și unde își așteaptă nașterea fetiței în luna iulie, Dorin a salvat o viață în mod spectaculos.

Ieșit din tura de noapte, Dorin a mers la primul magazin pentru a cumpăra o cutie mare în care să-și împacheteze lucrurile de la birou. Era ultima lui zi de lucru la ISU Neamț și se pregătea de o nouă etapă a vieții sale.

Dorian a salvat o viață în timpul liber

Cu zâmbetul pe buze, a intrat în magazin, salutând politicos: „Sărut mâna! Găsesc la dumneavoastră o cutie mai mare?”. Răspunsul vânzătoarei l-a îndrumat către spatele magazinului, dar ceea ce a urmat a fost departe de a fi o simplă vizită de cumpărături.

Dorin a descoperit un bărbat de 83 de ani căzut pe jos, inconștient. Experiența sa de pompier i-a permis să evalueze rapid situația: bărbatul nu avea puls și nu respira. Fără să stea pe gânduri, Dorin a început manevrele de resuscitare, în timp ce vânzătoarea, cuprinsă de panică, observa neputincioasă. „Îl readucem la viață, doamnă”, a asigurat-o Dorin, concentrat pe salvarea bărbatului.

În câteva minute critice, datorită intervenției prompte a lui Dorin, victima și-a recăpătat respirația și a fost stabilizată până la sosirea echipajului SMURD, chemat de însuși Dorin. Colegii lui l-au recunoscut imediat și l-au felicitat pentru reacția sa eroică: „Noroc cu tine, Dorin, altfel…

Cine este Dorian, salvatorul din Neamț

Momentul nu a fost doar o dovadă a competențelor și devotamentului lui Dorin, ci a subliniat și importanța pregătirii continue în profesia de salvator. Eroul nostru nu consideră că a fost vorba de noroc, ci mai degrabă de destinul unui salvator născut pentru a ajuta și a proteja viețile celorlalți.

Dorin a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești în aprilie 2023 și, în scurt timp, s-a dovedit a fi un membru valoros al echipei ISU Neamț. Decizia lui de a se muta la Bistrița este motivată de dorința de a fi mai aproape de familie în acest moment crucial, când el și soția sa așteaptă nașterea primului lor copil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: