Redactia.ro
Home » Știri » El este elevul român care poate deveni cel mai premiat din istoria olimpiadelor. Micul Pitagora are numai 18 ani

El este elevul român care poate deveni cel mai premiat din istoria olimpiadelor. Micul Pitagora are numai 18 ani

GALERIE FOTO (2)

Într-o eră dominată de tehnologie și inovație, povestea lui David Anghel, supranumit „Micul Pitagora”, reprezintă o sursă de inspirație și un exemplu remarcabil de dedicație și pasiune pentru matematică. Într-o lume în care tinerii sunt adesea atrași de distracțiile digitale, David a ales să urmeze un drum diferit, unul pavat cu cifre, formule și probleme complexe de matematică, devenind un model de urmat pentru generațiile viitoare.

David Anghel, un tânăr din clasa a douăsprezecea, a descoperit frumusețea și complexitatea matematicii în clasa a treia, moment din care cifrele au devenit cea mai mare pasiune a sa. Acesta a reușit să se distingă prin abilitatea sa unică de a rezolva probleme de matematică considerate extrem de dificile, chiar și pentru concurenții cu experiență.

El este Micul Pitagora

Într-un act impresionant de măiestrie, David a fost singurul român care a știut să rezolve cea mai complicată problemă de matematică, o performanță care nu a mai fost atinsă de un român din 1997. Lucrarea sa de zece pagini a uimit profesorii și a consolidat reputația lui David ca fiind unul dintre cei mai promițători matematicieni ai generației sale.

De-a lungul anilor, David a acumulat medalii și distincții la toate concursurile naționale și internaționale la care a participat. Acest tânăr excepțional se află pe cale să devină cel mai premiat român din istorie în domeniul matematicii, o realizare care nu doar că îl va plasa în topul mondial, dar va servi și ca o dovadă a talentului său remarcabil.

Toate universitățile mari îl doresc

După ce a obținut rezultate spectaculoase în gimnaziu, liceul olimpicilor din București l-a cooptat pe David, recunoscându-i potențialul extraordinar. În prezent, universitățile de prestigiu din străinătate se întrec în oferte pentru a-l avea pe David printre studenții lor, un testament al calităților sale excepționale și al viitorului său promițător în domeniul matematicii.

„În cazul lui David ştiam că este un elev foarte bun şi am sunat-o pe mama lui şi i-am spus: nu vreţi să îl aduceţi la noi? O să facă multe ore de matematică. Este un elev genial, briliant şi cu siguranţă că aici o să fie mediul extraordinar de bun pentru el”, a precizat Alina Farcaş, PR and Admissions.

Recunoscând importanța de a împărtăși cunoștințele și de a inspira generații viitoare, David Anghel s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, inițiativă lansată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Prin participarea sa activă, David își folosește talentul și pasiunea pentru a motiva și a ghida tinerii români spre a-și atinge propriul potențial, subliniind importanța educației și a muncii asidue.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: